Fodbold nyheder

Fransk præsident:
Zidane er vores førstevalg

Af Daniel Jensen

Skulle Frankrig en dag stå uden landstræner, så er Zinédine Zidane den første, der bliver ringet til.

Article image
Ritzau-Scanpix

Zinédine Zidane har gang i en svær sæson i øjeblikket hos Real Madrid, men skulle det gå helt galt i det spanske, har præsidenten for det franske fodboldforbund, Noël Le Graët, nu åbnet døren på klem for franskmanden i forhold til at blive landstræner for Frankrig på et tidspunkt. Den nuværende franske landstræner, Didier Deschamps, har kontrakt udløb i december i 2022, men hvis samarbejdet slutter der, så er Zidane den første, der får jobbet tilbudt. Det udtalte Noël Le Graët til det franske medie RTL:

- Vi har et rigtigt godt forhold til Zidane. Hvis Didier stopper, og jeg stadig er præsident, så er den første person jeg ringer til Zidane.

Udtalesen fra præsidenten er nået hele vejen til Spanien, og her udtalte den franske Real Madrid-træner følgende:

- Det franske landshold kunne være et mål for mig senere. Det sagde jeg allerede for ti år siden, da jeg startede som træner. Det kunne være en mulighed på et tidspunkt, men i dag er jeg her (Real Madrid). Jeg har været her i næsten 20 år, og klubben har givet mig muligheden for at være træner for det her fantastiske hold. Jeg fokuserer på, hvad der sker her. Så må vi se i fremtiden.

Zinédine Zidane debuterede på det fransk landshold i 1994. Her nåede han at spille 108 kampe, score 31 mål og vinde både et verdensmesterskab og et europamesterskab inden han stoppede efter nederlaget i VM-finalen til Italien i 2006. Det var en kamp Frankrig tabte i straffesparkskonkurrence, efter Zidane var blev udvist efter en batalje med Marco Materazzi.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik