Fodbold nyheder

ÅH NEJ:
Danmarks EM-værtskab kan være i fare

Af Asbjørn Steffensen

EM på dansk grund til sommer bliver muligvis ikke til noget alligevel.


Sidste sommer skulle der have været afholdt EM i fodbold - og for første nogensinde, skulle Danmark have været værtsnation sammen med andre lande. Grundet corona-pandemien var turneringen dog nødt til at rykke turneringen et år frem til sommeren 2021. Mange danskere har set frem til, at der skulle være folkefest i de københavnske gader med EM-bold på dansk jord, men nu ser det ud til, at Danmarks værtskab er i fare.

Ifølge Karl-Heinz Rummenigge, klubformand i Bayern München og en ledende figur i europæisk fodbold, fortæller ifølge det franske medie AFP, at præsidenten for UEFA, Aleksander Ceferin overvejer at få turneringen afholdt i et enkelt land frem for at have flere værtsnationer som planlagt.

- Man må ikke glemme, at formatet for denne turnering blev skabt inden corona-pandemien fandtes, siger Rummenigge og fortsætter:

- Men jeg ved, at UEFA's præsident Aleksander Ceferin går forsigtigt til værks med denne virus, og overvejer, om det ikke ville være bedst at have én værtsnation og afholde turneringen der.

Alle Danmarks gruppekampe er planlagt til at skulle spilles på hjemmebanen i Parken. Derudover skulle er en enkelt ottendedelsfinale planlagt til at skulle spilles i Parken, København.

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik