Fodbold nyheder

Barca i finalen efter straffesparksgyser

Af Magnus Kisbye

Der skulle både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til, da Martin Braithwaite og FC Barcelona spillede sig i finalen i den spanske Super Cup.

Article image
Ritzau-Scanpix

Martin Braithwaite var med fra start, da FC Barcelona og Real Sociedad krydsede klinger i semifinalen i den spanske Super Cup. Med en sejr kunne Braithwaite komme et skridt nærmere sit første trofæ med det catalanske storhold. ’Blaugrana’ havde kvalificeret sig til semifinalen via andenpladsen i La Liga i sidste sæson, mens Sociedad havde fået billetten som Copa Del Rey-finalister.

FC Barcelona dominerede fra kampens begyndelse, og havde det meste af spillet. Efter 28 minutter havde Braithwaite muligheden for at bringe sit hold foran, da han fik sat hovedet på et kraftigt indlæg fra højre side. Danskerens hovedstød var dog for upræcist og endte langt over mål.

Efter 39 minutters spil forsøgte ’Blaugrana’ sig med endnu et indlæg. Martin Braithwaite sendte bolden i dybden til Antoine Griezmann. Franskmanden fandt Frenkie de Jong, der med sit hovedstød flot dirigerede bolden i mål. Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, og Barca kunne dermed gå til pause med en 1-0-føring.

Anden halvleg var kun fem minutter gammel, da målscorer Frenkie de Jong fik hånden på et Real Socieded-indlæg, som uden tøven fra dommeren blev takseret til et straffespark. Mikel Oyarzabal takkede ja og omsatte det til udligningen 1-1.

I resten af den ordinære tid forløb kampen sig forholdsvist jævnbyrdigt, hvor både Antoine Griezmann og Joseba Zaldua fik muligheden for at bringe sit respektive mandskab på finalekurs. Præcisionen udeblev dog, og holdene kunne se frem til en minimum 30-minutters forlænget arbejdsdag. Den forlængede spilletid blev dog uden Martin Braithwaite, der i det 78. minut lod sig erstatte af Trincao.

Kampen fortsatte med at være åben i den forlængede spilletid med chancer i begge ender. Real Sociedad var tættest på at bringe sig foran, da Adnan Januzaj sendte et knaldhårdt frispark på stolpen. Ingen af holdende fandt dog vejen til netmaskerne, og dermed skulle kampen afgøres fra straffesparkspletten.

Marc-Andre ter Stegen var overlegen i FC Barcelona-målet og bidrog med sine to redninger til, at unge Riqui Puig kunne afgøre straffesparkskonkurrencen. Spanieren var sikker og sendte dermed ’Blaugrana’ i finalen. Catalanernes modstander bliver fundet i morgen, når Real Madrid møder Athletic Bilbao i den anden semifinale.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik