Fodbold nyheder

Kontraktløs Schöne søger klub: Jeg kommer fra en FCK-familie

Af Jonathan Kjær Troelsen

Den danske midtbanespiller skal finde en ny arbejdsgiver efter bruddet i Genoa.
Article image
Ritzau-Scanpix
34-årige Lasse Schöne skal bruge de kommende uger på at finde en ny klub. Det står klart efter bruddet i Genoa, og danskeren er åben for flere muligheder – heriblandt én enkelt klub i Danmark.


- Hvis der er en klub i Danmark, jeg skal til, så er det FCK. Jeg kommer fra en FCK-familie, så der er ikke så meget der. FCK vil da være interessant, det er klart, men det er ikke noget, der er på bordet. Men det er det niveau, jeg stræber efter, siger Schöne til BT.

Lasse Schöne har gennem mange år været en fast bestanddel af det danske landshold, men med den manglende spilletid i Genoa har landstræner Kasper Hjulmand set andre veje i løbet af efteråret. Derfor skal danskeren finde spilletid inden sommerens EM-slutrunde.

- Jeg har stadig det niveau, jeg viste i Ajax for to år siden, og EM er da også helt klart en af de grunde til, at jeg stopper i Genoa. Men EM kræver også, at jeg kommer til at spille for en klub på et højt niveau, siger den rutinerede midtbanespiller.

Samtidig fortæller Lasse Schöne, at han og resten af familien flytter hjem til Holland, hvor han og familien stadig har et hus fra Ajax-tiden, som han repræsenterede i perioden 2012-2019. Dog kan det snart blive til endnu en flytning, hvis danskeren finder en klub udenfor Holland.

Mere om Lasse Schöne

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik