Fodbold nyheder

Den italienske VM-helt Paolo Rossi er død

Af Raymund Nelausen

Italienske Paolo Rossi, som blandt andet førte Italien til en VM-titel i 1982 med seks scoringer, er død i en alder af 64 år.

Ritzau Scanpix
Ritzau Scanpix

Igår blev italiensk fodbold ramt af en trist nyhed, da det kom frem, at Paolo Rossi var død. Den tidligere VM-helt blev 64 år, og han huskes nok bedst for sin optræden til VM i 1982.

Her blev Rossi turneringens topscorer med seks mål og kåret til den bedste spiller til VM. Billedet ovenfor er fra finalen, hvor Italien vandt 3-1 over Vesttyskland, og Rossi scorede til 1-0. Hans præstation til VM i 1982 sikrede ham også Ballon D`Or samme år.

Også på klubplan fik Paolo Rossi en stor karriere, hvor han i Juventus blandt andet vandt det italienske mesterskabe to gange, Mesterholdenes Turnering og den europæiske super cup i 1980´erne.

134 mål i 340 kampe nåede han i sin tid i italiensk fodbold, hvor han udover Juventus også spillede for Hellas Verona, AC Perugia, Como 1907, Vicenza Virtus og AC Milan. De mange mål gav ham også en topscorer-titel i Serie A i 1978, hvor det blev til 24 mål på en sæson for Juventus.

Paolo Rossi vil altid gå over i historien som en af sit lands største grundet hans farlighed til VM i 1982, og det er også det, som folk fremhæver, når de mindes den italienske VM-helt. Nedenfor ses nogle af reaktionerne på hans død.Mere om Italien

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik