Fodbold nyheder

VM-dommer stolt af at have ’hjulpet’ Maradona ved legendarisk mål

Af Magnus Kisbye

Diego Maradona, der gik bort i onsdags, vandt i 1986 VM i Mexico. I kvartfinalen scorede han et af historiens flotteste mål. Nu udtaler dommeren sig om målet.

Article image

Du har garanteret set det. Diego Maradonas legendariske mål fra VM-kvartfinalen mod England i 1986, hvor han afdriblede halvdelen af det engelske hold. Hvis ikke, kan du med en Youtube-søgning hurtigt finde det, der betegnes som det bedste mål nogensinde. Under Maradonas dribletur forsøgte flere engelske spillere at nedlægge den argentinske stjernespiller med tacklinger, der i dag sagtens ville kunne udløse frispark eller straffe. Den tunesiske dommer fra kampen, Ali Bin Nasser, er i dag glad for, at han lod sin fløjte være tavs. I anledning af den argentinske legendes død i onsdags har det britiske medie BBC Sport lavet et interview med Nasser, hvor han genlever kampen. Her udtaler han, at han føler, at han har en andel i målet:

- Hvis jeg havde fløjtet for frispark eller straffe ved en af de tre tacklinger, havde vi ikke været vidne til noget så storslået. Den ’fordel’, jeg gav, er en af mine stolteste præstationer, sagde den pensionerede dommer Ali Bin Nasser til BBC Sport.

- Jeg er stolt og beæret som person og som dommer over at have spillet en rolle i den historiske præstation.

Fire minutter inden det flotte mål havde Maradona bragt sit land foran ved et af de mest kontroversielle mål i historien. Argentineren brugte sin hånd – ”Guds hånd” – til at føre en høj bold over den engelske målmand og i mål. Målet førte til mange protester over den tunesiske dommer, der tillod målet. Han husker stadig ”tydeligt” det historiske mål.

- Både Peter Shilton (den engelske målmand, red.) og Maradona vendte væk fra mig. De vendte mod min linjedommer, Bulgareren Bogdan Dochev. Jeg var først tøvende. Jeg kiggede over på Dochev, der var på vej tilbage til midten af banen, hvilket bekræftede målet. Han signalerede ikke for hånd på bolden, siger Nasser.

- Instruktionerne, FIFA gav os før kampen, var klare – hvis en kollega var i en bedre position end mig, skulle jeg respektere hans synspunkt.

Som bekendt vandt Argentina kampen 2-1, hvilket sendte dem i semifinalen. De slog Vesttyskland 3-2 i finalen og Maradona blev kåret til turneringens spiller.

Mere om Argentina

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik