Fodbold nyheder

Splittelse i Barcelonas omklædningsrum

Af Asbjørn Steffensen

Forhandlinger om lønnedsættelse i den spanske storklub har skabt splid i truppen.

Article image

Som følge af Corona-pandemien har klubberne i Europa haft flere udgifter end indtægter det sidste halve år. Flere spillertrupper, heriblandt Real Madrid, er gået ned i løn for at kompensere for de tabte indtægter. FC Barcelonas omdiskuterede præsident, Josep Bartomeu har igangsat forhandlinger i klubben om at nedsætte alle ansatte i klubbens løn.

I går aftes efter 5-1-sejren over Ferencvaros i Champions League forlængede fire spillere deres kontrakter, som Indkast.dk kunne skrive om tidligere. Det har skabt intern splid i spillertruppen, da størstedelen af spillerne forinden havde underskrevet et brev, hvor de nægtede lønnedgangsforslaget fra bestyrelsen - heriblandt Gerard Piqué, som var en af de fire, der forlængede sin kontrakt i går aftes. Nogle spillere er frustreret over, at en håndfuld kun har tænkt på sig selv, og at bestyrelsen lod dette ske.

Bartomeus forslag om lønnedsættelse handler om, at spillerne i denne sæson går ned i løn, men så vil få det tilbage i de kommende år. Barcelona-spillerne har fortalt bestyrelsen, at ingen fra holdet vil deltage i forhandlingerne, og det kan derfor blive meget svært at nå til enighed indenfor den nærmeste fremtid.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik