Fodbold nyheder

Liverpool havde købt Ronaldo, troede de

Af Troels Drasbech

Ronaldo til Liverpool var tæt på en realisering.

Article image
Ritzau-Scanpix

Tilbage i 2004 købte Manchester United Cristiano Ronaldo for 100 millioner kroner, men før denne handel kom i land, troede Liverpool, at de havde hentet portugiseren for blot 33 millioner kroner.

The Reds blev først opmærksomme på den 18-årige Ronaldo i en kamp mod Porto, hvori han imponerede stort. Herefter fik Phil Thomson, Liverpools assistenttræner på daværende tidspunkt, aftalt et møde med portugiserens agent, Tony Henry.

- Jeg kan stadig huske Tonys eksakte ord. Det var alt sammen meget komfortabelt og roligt. Prisen var 33 millioner kroner, og de kunne blive betalt ud over de fire år af hans kontrakt - så otte-ni millioner om året.

- Det virkede meget rimeligt - herefter spurgte jeg ind til lønnen, og Tony sagde, at det var ni millioner om året netto, udtalte Thomson til The Athletic.

Liverpool anså Ronaldo som et stort talent og var forberedte på at satse, selvom den unge portugiser krævede en høj løn. Desværre for The Reds ændrede scenariet sig lynhurtigt, da United kom på banen med et langt mere lukrativt bud på portugiseren. Det kom angiveligt som et enormt chok for Liverpools daværende manager, Gerard Houllier:

- Den tirsdag morgen fik vi frokost ved træningsgrunden, da en gul stribe kom op på Sky Sports; 'Manchester United har hentet Cristiano Ronaldo for 100 millioner kroner'.

- Gerard og mig selv blev næsten kvalt i vores mad. Jeg kan huske Gerard fare op og sige: 'Hvad fanden er der foregået der?', afsluttede Thomson sin beretning om det fejlslagne køb af Cristiano Ronaldo.

Som alle ved, gik Ronaldo hen og blev en verdensomspændende stjerne på Old Trafford, hvor han spillede i seks år, vandt Ballon d'Or og scorede hele 118 mål for The Red Devils.

Mere om Cristiano Ronaldo

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Atalanta - Villarreal