Fodbold nyheder

Braithwaite ny 9'er i Barcelona

Af Asbjørn Steffensen

Den danske landsholdsangriber har fået nyt nummer i den spanske storklub - og det er et legendarisk et af slagsen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Johan Cruyff, Zlatan Ibrahimovic, Ronaldo, Romário, Patrick Kluivert, Samuel Eto'o, Luis Suarez og nu Martin Braithwaite. Det er en fornem klub, som danske angriber er blevet medlem af. Det er nemlig de spillere, som har båret nummeret 9 i FC Barcelona.

Danskeren bliver det nyeste medlem af denne beundringsværdige og profilfyldte gruppe af spillere, da han overtager det berømte trøjenummer i den spanske storklub. Det skriver klubben på deres hjemmeside, hvor de har offentliggjort trøjenumrene i truppen for den næste sæson.

Faktisk er Braithwaite ikke den første dansker, der bærer nummer 9 på trøjen i Barcelona. Michael Laudrup spillede i selvsamme nummer for klubben fra 1989 til 1994, hvor det blev til 97 mål i 296 kampe samt 4 La Liga titler og en enkelt Europa Cup triumf.

Braithwaite overtager trøjenummeret fra Luis Suarez, der havde nummer 9 fra 2014 og indtil for nyligt, hvor han skiftede til ligarivalerne fra Atletico Madrid på en fri transfer. Danskeren kom til Barcelona i februar fra CD Legánes, og dengang blev han tildelt nummer 19, men det er altså ændret til denne sæson.

Træner i Barcelona, Ronald Koeman, har endnu ikke benyttet sig af danskeren i denne sæson, der umiddelbart har lange udsigter til en startplads til trods for hans nye prominente trøjenummer.

Mere om Martin Braithwaite

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik