FC Midtjylland - Young Boys

Europa: Champions League
FC Midtjylland J. Lefort (51), A. Dreyer (62), A. Mabil (84)
MCH ArenaFuld tid3-0
Young Boys
LineupReferatVideo

FC Midtjylland besejrer Young Boys og sikrer europæisk gruppespil

Af Asbjørn Steffensen

Onsdag aften tog FC Midtjylland en stor europæisk skalp, da de besejrede de schweiziske mestre, Young Boys.


Med både Pione Sisto og Evander på bænken fra start skulle de danske mestre ud og kæmpe om at komme et skridt nærmere Champions Leagues gruppespil.

Første halvleg var præget af en del nervøsitet fra FC Midtjyllands side. De havde svært ved at bygge spillet op og lavede unødvendige fejl. Young Boys stod på det meste af spillet. Efter en halv times spil kom FCM frem til et skud på kanten af feltet, der blev blokeret af en forsvarsspiller. Langsomme gengivelser viste efterfølgende, at FCM måske blev snydt for et straffe, da bolden blev blokeret med en albue.

Kort inden pausen fik vi 1. halvlegs største chance, da Jean Pierre Nsame fra Young Boys fik bolden i løb ned mod feltet. Tæt på mål fik han trykket hårdt af, men Jesper Hansen var vågen mellem stængerne og fik reddet det hårde spark. Dermed kunne begge hold gå til pause uden at have scoret.

I 2. halvleg var FC Midtjylland som forvandlede. Deres høje presspil gave pote, og de stressede det schweiziske hold. To minutter inde i 2. halvleg fik Sory Kaba serveret en indlæg lige i hovedet, som han dog måtte se blive reddet af Young Boys’ målmand.

Men FCM blev ved med at presse på, og efter 51 minutter fik de frispark ude i venstre side. Anders Dreyer slog indlægget med god præcision og efter at være fløjet over hovedet på Erik Sviatchenko, ramte bolden en Young Boys spiller i siden og røg i mål uden chance for målmanden. 1-0 til de danske mestre.

10 minutter senere efter en god periode med masser af fremadrettet spil fra FC Midtjylland, blev det også 2-0. Paulinhos indlæg fra venstre side blev rettet af, ramte overliggeren og landede lige for fødderne af Sory Kaba, der uselvisk trillede bolden hen til Anders Dreyer, der på tæt hold bankede bolden ind i kassen.

Med en halv time igen blev Pione Siste skiftet ind, og han var med til at slå det sidste søm i Young Boys’ kiste. I det 84. minut driblede Sisto sig fri fra sin oppasser og sendte med en god aflevering Awer Mabil i dybden alene med målmanden. Mabil brændte i første omgang men scorede på ripposten og sikrede slutresultatet på 3-0 til FC Midtjylland over Young Boys, som dermed sikrer sig en gruppespilsplads i denne sæsons Europa League.

I næste kamp venter Slavia Praha i en direkte duel om en plads i Champions Leagues gruppespil.

FC Midtjylland
(4-2-3-1)
1Jesper Hansen
6Joel Andersson
28Erik Sviatchenko (C)
14Alexander Scholz
29Paulinho
40Jens-Lys Cajuste
38Frank Onyeka
36Anders Dreyer ↩84
15Bozhidar Kraev ↩62
11Awer Mabil
9Sory Kaba ↩78
Bænk
31Mikkel Andersen
7Pione Sisto ↪62
74José Brumado ↪78
2Dion Cools
10Evander da Silva Ferreira ↪84
25Manjrekar James
34Mikael Anderson
Young Boys
(4-3-3)
26David von Ballmoos
36Silvan Hefti
4Mohamed Aly Camara
28Fabian Lustenberger (C)
25Jordan Lefort
10Miralem Sulejmani ↩66
20Michel Aebischer
35Christopher Martins Pereira
16Christian Fassnacht ↩82
18Jean Nsamé
13Moumi Ngamaleu ↩66
Bænk
91Guillaume Faivre
17Theoson Siebatcheu ↪66
19Felix Mambimbi ↪82
5Cédric Zesiger
24Quentin Maceiras
7Marvin Spielmann ↪66
8Vincent Sierro

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik