Fodbold nyheder

Hvad får Tottenham med Højbjerg på holdet?

Af Henrik Varbøl Andersen

Det har været kendt længe, at London-klubben er brandvarme på at hente den danske landsholdsspiller til midtbanen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det er mediet 90min som dykker ned i hvad Tottenham-fans kan forvente, hvis det lykkedes for Jose Mourinho at hente den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg til klubben. Er han så, hvad Tottenham trænger til?

Højbjerg har gennem fire sæsoner hos Southampton udviklet sig til en solid og stærk midtbanemand i Premier League, og derfor peger pilen nu i retning af en større adresse for danskeren.

Ifølge flere engelske medier er Højbjerg tiltænkt en defensiv midtbane-rolle hos Mourinho, som altid har haft hang til stærke defensive spillere på midtbanen som Claude Makelele, Sami Khedira og Nemanja Matic for at nævne nogle. Netop på den position har ”Spurs” måske manglet noget kvalitet.

Eric Dier har udfyldt rollen for Mourinho, men han befinder sig angiveligt bedre i midterforsvaret, og det kan altså bane vejen for Højbjerg. På Twitter-kontoen ”A Spursy Podcast” vises en grafik, hvor danskeren er den midtbanespiller med flest bold-erobringer foran Chelseas Jorginho og West Hams Declan Rice i Premier League.

På Twitter er der dog blandede meninger fra fansene. Flere mener, at det vil være den perfekte spiller og lige det holdet mangler, mens andre er inde på, at Højbjerg ikke er bedre end dem klubben allerede har. De bliver dog nok ikke på mål-fronten at ”Spurs”-fansene bliver beriget med købet af Højbjerg.

I sine fire sæsoner på St. Marys har danskeren scoret fire mål og leveret fire assist ifølge de officielle statistikker hos Premier League. Med Harry Kane og Son Heung-min i front er det dog nok heller ikke målscorere Mourinho mangler.

Endnu er handlen dog ikke officiel, så indtil videre bliver det fortsat Southampton, som kan nyde godt af Højbjergs evne til at erobre bolde.

Mere om Tottenham

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik