Fodbold nyheder

Stortalent vælger Esbjerg efter besøg hos FC Midtjylland

Af Henrik Varbøl Andersen

Han tager fra den anden side af jordkloden, og tilslutter sig de vestjyske nedrykkere til den kommende sæson.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det 16-årige stortalent Oscar Obel-Hall forlader New Zealand og sin nuværende klub Christchurch United for at starte sit europæiske eventyr op i Esbjerg FB, skriver tipsbladet i dag. Ifølge tipsbladet besøgte han tidligere de danske mestre fra FC Midtjylland, men han har altså bestemt sig for et eventyr på vestkysten.

Oscar Obel-Hall er ikke ubekendt med Danmark, da hans mor er dansk. Det New Zealandske medie Otago Daily Times skriver, at moderen vil rejse med sønnen til Danmark til at starte med. Obel-Hall regnes for et af de største talenter i nyere tid fra stillehavsøen, og ifølge ifølge Obel-Hall var det FC Midtjylland, som anbefalede talentet til Esbjerg. Til Otago Daily Times udtaler han:

- Uheldigvis havde Midtjylland ikke plads til mig på deres akademi, men de foreslog mig til Esbjerg FB.

I første omgang skal talentet spille for Esbjergs U17-hold, og takket være et dansk pas vil han ikke rangere som udlænding i den vestjyske klub. Han har tidligere været til prøvetræning hos Borussia Mönchengladbach i Tyskland og Willem II i Holland.

Tipsbaldet skriver, at Esbjerg overfor dem har bekræftet skiftet. Det bliver spændende at følge talentet i det danske, hvor Winston Reid netop fra New Zealand tidligere fik sit store gennembrud som en af de første fra stillehavsøen.

Mere om Esbjerg

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik