Fodbold nyheder

FIFA efterspørger sund George Floyd-fornuft

Af Daniel Fisker

FIFA efterspørger, at de forskellige fodboldforbund bruger deres sunde fornuft, når de ellers utvetydige FIFA-regler skal håndhæves.

Article image

George Floyd-kampagnen spillede en stor rolle i den forgangne spillerunde i Bundesligaen, hvor flere spillere demonstrerede deres opbakning til den højaktuelle sag.

Den 46-årige George Floyd blev dræbt af en politibetjent i den amerikanske stat Minnesota. Hans død har sat gang i massive protester og demonstrationer verden over – også i Bundesligaen.

Borussia Dortmund-profilen Jadon Sancho afslørede teksten ”Justice for George Floyd” på sin undertrøje, da han havde scoret hattrick i søndagens kamp mod Paderborn og tog sin spillertrøje af. Denne demonstration affødte et gult kort.

Sanchos holdkammerat Achraf Hakimi gennemførte en lignende demonstration, selvom det strider mod FIFA’s regler, som forbyder spillere at vise politiske, religiøse eller personlige slogans, budskaber og billeder på deres trøjer.

Disse regler blev indført i 2014, men FIFA har tirsdag understreget – ifølge Mirror – at verdensorganisationen fuldt ud forstår dybden af de følelser, som mange spillere udviser i forhold til den tragiske George Floyd-sag.

Schalke 04-spilleren Weston McKennie bar et armbind med et lignende budskab, da Schalke tørnede sammen med Werder Bremen, mens Borussia Mönchengladbach-angriberen Marcus Thuram knælede, da han havde scoret i kampen mod Union Berlin.

Det tyske fodboldforbund – DFB – har bekendtgjort, at alle hændelser, hvor et George Floyd-relateret budskab er kommet til udtryk, vil blive gennemset og vurderet.

FIFA har dog nu efterspurgt, at fodboldforbundene – såsom det tyske DFL – bruger deres sunde fornuft, når det kommer til håndteringen af hændelser, som er relateret til den højaktuelle sag. FIFA understreger, at det er fodboldforbundenes ansvar at håndhæve reglerne på området.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik