Fodbold nyheder

Trods aflysning - hollandsk klub vil stjæle Ajax' førsteplads

Af Troels Drasbech

Klubben er ikke tilfreds med den automatiske fordeling af de europæiske pladser.

Article image

Der er snart passeret en måned siden den bedste hollandske række, Æresdivisionen, blev annulleret og blåstemplet som ugyldig. Det betød, at der ikke blev fundet noget mesterhold eller nogle nedrykkere, men placeringerne i den øverste del af tabellen har alligevel fået en vigtig betydning.

De europæiske turneringer, Champions- og Europa League, skal stadigvæk have deres hollandske deltagere i sæsonen 2020/21, hvilket blev løst ved at give de fem øverst placerede hold ved aflysningen pladserne. Det betyder, at Ajax fik den direkte billet til Champions League-gruppespillet grundet deres førsteplads. AZ Alkmaar, der havde det eksakt samme pointtal, måtte i stedet nøjes med en plads i kvalifikationen.

Den fordeling er AZ Alkmaar langt fra tilfreds med. Klubben mener ikke, at fordelingen skal vurderes ud fra målscoreren mellem de to hold - i stedet bør det afgøres ud fra indbyrdes kampe, hvor Alkmaar vandt opgøret mod Ajax tidligere på sæsonen. Det skriver Tipsbladet.

Alkmaar har derfor indberettet en klage til UEFA i håbet om en ændring af fordelingen. Forbundet har dog ikke udvist den store interesse, hvilket resulterede i en videresendelse af klagen til det hollandske fodboldforbund, KNVB.

KNVB kommer mandag med en officiel meddelelse omhandlende den endelige fordeling af de europæiske pladser.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik