Fodbold nyheder

Storklubber arrangerer European Solidarity-Cup

Af Henrik Varbøl Andersen

Storklubber vil arrangere turnering, hvor fortjenesten skal gå til en bekæmpelse af den aktuelle Corona-pandemi.

Article image
Ritzau-Scanpix

Bayern München, Real Madrid og Inter har annonceret planer om, at afvikle European Solidarity-Cup i 2021. Turneringen store formål er at tjene penge til bekæmpelsen af Corona-virussen, og fortjenesten skal gå til de myndigheder i Spanien og Italien, som i øjeblikket kæmper hårdt mod pandemien.

Der skal spilles en kamp i hver by, og turneringsplanen er fastlagt med Bayern München mod Real Madrid i Tyskland, Inter mod Bayern i Milano, og Real Madrid mod Inter i den spanske hovedstad. Bayern-præsident Karl-Heinz Rummenigge udtaler følgende om turneringen ifølge bundesliga.com:

- På trods af alle lidelser og problemer er vi måske heldige i, at vores sundhedssystem viser sig modstandsdygtigt i denne krise. Men vi har også set forfærdelige billeder fra Italien og Spanien. Begge lande er blandt de hårdest ramte i Europa af pandemien.

Til kampen i München vil klubben invitere 5.000 sygeplejersker, plejere og læger ind og overvære opgøret under mottoet ”Fodbold til helte”:

- Sygeplejersker, plejere og læger især gør et fremragende stykke arbejde for samfundet i øjeblikket. Vi vil gerne hylde dette. Vi de tre klubber ønsker at vise disse helte vores påskønnelse, respekt og taknemmelighed, siger Rummenigge videre.

Turneringens datoer planlægges efter kampkalenderen i de tre lande, og også efter hvornår der kan spilles fodbold foran tilskuere igen.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik