Fodbold nyheder

22 points forspring - hvad er der sket?

Af Torsten Brix

Indkast.dk kigger nærmere på, hvad der er gået galt for Manchester City, siden de slet ikke er med i mesterskabskampen mere…

Article image
Ritzau-Scanpix

Da Manchester City gæstede Liverpool den 10. november 2019, havde Pep Guardiolas tropper muligheden for at formindske ”hullet” imellem de to hold til blot tre points, men de tabte 1-3. Siden den dag er forspringet udvidet til 22 points – hvad er der sket med City på mindre end tre måneder? Her følger nogle bud…


Defensiven
Manchester City er det hold i Premier League, der har lavet flest mål, og når man så ikke topper ligaen, er det åbenlyst at kigge på defensiven. Afsavnet af den skadede Aymeric Laporte virker gigantisk.

Statistikkerne viser, at når Laporte har spillet for City, er der scoret 0,6 mål imod City pr. kamp, mens tallet er 1,1 uden den defensive styrmand. Sejrsprocenterne har været 85,7 med Laporte og 60,7 uden og 2,6 points pr. kamp med den stærke forsvarsspiller og 2,0 uden.

Guardiola håber at have Laporte klar til Champions League-kampen imod Real Madrid, og måske skal fremtidens centrale City-forsvar være med Laporte og en ny City-spiller, for i de sidste tre måneder er der ingen i den nuværende trup, der har imponeret i det centrale forsvar. Derudover kunne truppen også godt bruge en solid venstreback.


Straffespark
For tiden er der masser af City-spillere, der gerne vil tage frisparkene for storholdet, mens det kniber med lysten til at tage straffesparkene for Premier League-holdet. I denne sæson har de misset fire af seks forsøg og senest imod Tottenham, hvor Ilkay Gundogan misbrugte et forsøg fra 11-meterpletten på et kritisk tidspunkt.

Tidligere har Gabriel Jesus brændt et straffespark imod Sheffield United samt et imod Atalanta, som Raheem Sterling også gjorde imod Wolverhampton. Det har frembragt usikkerheden på holdet, og Jesus udtalte, at måske skulle målmanden Ederson have chancen. Dette blev et emne på flere pressemøder, og City har fået en usikkerhed, som sjældent er set på holdet.


Raheem Sterlings formnedgang
Den meget hurtige angriber havde allerede inden jul lavet 20 mål, men siden har det knebet meget. I november havde han en kontrovers med Liverpools Joe Gomez, og i søndagens kamp var Sterling en smule heldig med ikke at blive udvist efter en hård stempling på Dele Allis ankel.

Disse episoder har ikke hjulpet på Sterlings selvtillid, og han er faldet i niveau sammen med resten af City-holdet i de sidste måneder. I det nuværende kalenderår har den tidligere Liverpool-spiller ikke scoret.


Liverpool
Netop Liverpool har naturligvis også påvirket Citys form. For deres historisk store styrke må have taget noget af gejsten fra City. Liverpool har hentet 100 af 102 point siden marts og virker næsten også umenneskelige. Skulle de holde det nuværende 22 points forspring, så vil de være de mest suveræne Premier League-mestre nogensinde.

Så Liverpool har helt sikkert fjernet noget af den mystik og usårlighed, der har været omkring City-truppen, og man kan vel ikke udelukke, at City har opgivet jagten på mesterskabet, og derfor vil fokusere mere på Champions League, som de jo så gerne vil vinde. Dette var vel en hel utænkelig tanke for få måneder siden, hvor forspringet kunne have endt på blot tre point.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik