Valencia - Real Madrid

Spanien: La Liga
Valencia C. Soler (78)
Estadio de MestallaFuld tid1-1Tilskuere: 44.230
Real Madrid K. Benzema (90)
Lineup

Wassist i spansk drama

Af Christian Bang Jensen

Danske Daniel Wass havde assisten, da Carlos Soler lavede scoringen, som var tæt på at sikre Valencia sejren. Men Karim Benzema ødelagde festen på Mestalla i kampens sidste sekund.

Article image
Ritzau-Scanpix

Real Madrid gik ind til aftens kamp med visheden om, at en sejr ville sende dem på førstepladsen i La Liga inden midtuges El Clasico. Men de stod overfor et Valencia-hold, som mødte op på hjemmebanen med et tændt publikum i ryggen efter sejren over Ajax og det videre avancement i Champions League.

I første halvleg havde Real Madrid overtaget. Valencia stillede sig ned og Real Madrid pressede højt i hjemmeholdets opbygningsspil. Det resulterede i et par muligheder, men ingen Real Madrid-scoringer i kampens første halvleg. Valencia kom frem til et par kontrolmuligheder, men heller ikke hjemmeholdet fik scoret, og derfor endte første halvleg som den begyndte; 0-0.

Og den stilling holdt langt ind i anden halvleg. Real Madrid spillede i halvcirkler om Valencias forsvarsblok, uden at blive farlige. De spillede uden fart og med mange tværbolde, mens ”Los Che” heller ikke blev farlige ved deres muligheder.

Man skulle helt frem til kampens 78. minut. Her kom Valencia frem i et af sine skarpe kontraangreb og fangede Real Madrid i ubalance. Danske Daniel Wass fik sendt et fladt indlæg, gennem benene på Sergio Ramos, ind i feltet, hvor 22-årige Carlos Soler kom først på en bold. En scoring som fik Mestalla til at eksplodere i jubel.

De sidste 10 minutter af kampen var med høj intensitet. Men ingen af holdene blev farlige, og det lignede, at Valencia kunne tage de tre point. Men Karim Benzema ville det anderledes.

Første gang i kampen, at Real Madrid forsøger sig med mere direkte spil, var i det 94. minut. Bolden går over hele Valencias forsvar og Real Madrids franske angriber fik snydt tre Valencia-spillere på vejen mod en afslutning. Den blev rettet af og gik til et hjørnespark. Real Madrids målmand Thibaut Courtois tog den lange tur med op, og det viste sig at være en god ide. Målmanden kom højest på indlægget og headede mod mål. Her kunne Jaume Domenach kun halvklare og efter panisk klumpspil, endte bolden for foden af Karim Benzema, der uden tøven smadrede bolden i netmaskerne til kampens resultat 1-1.

Dermed er Real Madrid og FC Barcelona helt lige inden El Clasico på onsdag. Begge hold med 35 point for de første 16 kampe.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik