Fodbold nyheder

Katastrofalt forsvarsspil kostede Brøndby

Af Saad Ahmed

Brøndbys bagerste firebackkæde var skurken, da helten fra Braga kunne tage en 2-4-sejr med hjem til Portugal.
Article image
Ritzau-Scanpix
Dominik Kaiser havde længe redningsvesten på, da han scorede begge af Brøndbys mål her til aften. Dog kom samtlige af S.C. Bragas mål fra fejl i Brøndby-forsvaret. Dette formåede gæsterne ikke at udnytte, indtil de afgørende minutter af kampen, hvor de fik vendt 2-2 til 2-4 i overtiden.


Atmosfæren var blå-gul på Vestegnen. Og der skulle blot gå 6 minutter af dommer Tamás Bognars fløjte, før Brøndby-anføreren Kamil Wilczek bragte hjemmeholdet i front. Målet blev dog kort efter annulleret for offside. Gæsterne fra Portugal havde svært ved at byde Brøndby op til dans i kampens indledende facetter. Det udnyttede Dominik Kaiser og bragede bold ind bag netmaskerne. 1-0 til hjemmeholdet.

Også startede det med at gå op ad bakke for Brøndby. Få minutter senere stod Paulinho malplaceret i hjemmeholdets felt, idet han var omringet af hele Brøndbys bagerste firebackkæde. Samme Paulinho hoppede dog til vejrs og kunne føle bolden fra Ricardo Hortas indlæg ind bag Marvin Schwäbe i Brøndby-buret. 1-1. Og to minutter senere forærede Josip Radosevic bolden til assistaten fra det første Braga-mål, André Horta, også stod den pludselig 1-2 til gæsterne fra Braga.

Og flere forsvarsfejl. Samtlige af den bagerste firebackkæde hos hjemmeholdet lavede mange, mange fejl, der kunne havet resulteret i dyre omkostninger. Dette formåede Braga dog ikke at udnytte. På måltavlen stod der 1-2 til gæsterne fra Portugal.
Journalisten må forhøre sig om, hvad Niels Frederiksen sagde til sine drenge i omklædningsrummet. For det virkede til at være et helt, nyt mandskab, der løb ind på banen. Dette kom til syne, da Dominik Kaiser igen fandt vejen til netmaskerne og reducerede for Brøndby. 2-2. Det virkede til, at Braga var godt tilfredse med de to udebanemål, der er gyldne i disse knockout-kampe. Derfor handlede den resterende del af forestillingen på Brøndby Stadion om, at gæsterne langsomt bevægede sig længere ned på egen banehalvdel, mens de blå-gule gjorde det modsatte.

Det havde sine fordele og ulemper for begge parter. Med små 20 minutter igen bragte udeholdets keeper Matheus en sprællemandsredning, der knuste Kaisers hattrickdrømme denne aften. Og 10 minutter senere pillede samme Matheus et skud fra Radosevic, der var tæt på at snige sig ind bag netmaskerne.

Hvis man troede, at kampen var forbi, så skulle man tro om. For Braga fik vendt 2-2 til 2-4 på 3 minutter, og gæsterne kunne rejse hjem med et godt udgangspunkt i bagagen før returopgøret i Portugal torsdag den 15. august.


Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik