Fodbold nyheder

AaB-træner på plads

Af Anders Hoppe

AaB har sen mandag aften offentliggjort en stor nyhed: Det nordjyske fodboldflagskib har gjort aftalen med Jacob Friis permanent.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den 26. november blev AaB's tidligere cheftræner Morten Wieghorst fyret. Den midlertidige løsning på det tomme trænersæde blev den 42-årige assistent Jacob Friis. Flere medier har siden Wieghorst-fyringen spekuleret i, hvem der skulle styre slagets gang for det bolsjestribede mandskab. Nu meddeler AaB, at valget er faldet på Jacob Friis. I første omgang gælder aftalen resten af indehavende sæson.

Jacob Friis udtaler i AaB's pressemeddelelse, at han ser frem til udfordringen i den klub han har været en del af, siden han var blot fire år:

- Jeg er beæret, stolt og ydmyg over, at AaB nu peger på mig som permanent cheftræner, og jeg vil gøre alt for at leve op til klubbens tillid.

- Jeg har en tro på, at det vigtigste for mig bliver at bevare mig selv som person, og det er i hvert fald ud fra den recept, at jeg altid har arbejdet som træner.

- Det er selvfølgelig afgørende, at vi vinder nogle fodboldkampe og derigennem opfylder vores ambitioner og målsætninger, og samtidig skal vi gerne have genskabt glæden ved at komme på Aalborg Portland Park og se et veloplagt AaB-hold.

Jacob Friis har repræsenteret AaB som cheftræner i to kampe. Han fik sin debut på udebane mod Esbjerg, hvor han formåede at vise AaB-offensiven frem for sin mest fornemme side, da nordjyderne vandt 4-1.

Selv-samme offensiv viste også tænder i søndagens kamp mod AC Horsens. Her blev en udvisning af Jores Okore dog dyr, da AaB på hjemmebane tabte 4-2.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik