Torsten Brix

Hvad fanden skal Džeko i City?

Lederen skriver: Når det er sagt… skal City altså passe på, at de ikke ender med en trup, hvor de mange superstjerner ikke arbejder for det hold, som de næsten ikke spiller på.
Hvad fanden skal Džeko i City?

Sådan tænkte undertegnet, da rygterne om Edin Džeko i sidste uge tog til, men mod slutningen af ugen, da den bosniske bombers skifte var en kendsgerning, var en smule af min undren forsvundet, men alligevel var der noget, der virkede underligt.

Dzekos ankomst til City of Manchester Stadium må under alle omstændigheder betyde, at mindst en angriber skal forlade den stærke trup. Roberto Mancini råder i forvejen over spillere som anfører Carlos Tévez, supertalentet Mario Balotelli, den ranglede Emmanuel Adebayor, brasilianske Jo og rutinerede Roque Santa Cruz samt Alex Tchuimeni-Nimely. Derudover ejer City jo også de to udlejede Craig Bellamy og Felipe Caicedo.

Værst for de mange angribere er dog, at Mancinis spilsystem kun er med én angriber, hvilket har betydet, at den italienske manager i denne vinter har brugt Batotelli og senest Jo som venstrekant på midtbanen. Altså et overskud af angribere, og hvordan er status egentlig på dem?

Carlos Tévez
Førstevalg og anfører, men samtidig har sæsonen været en tur i rutsjebanen. Først var argentineren tilfreds, så ville han på transferlisten – hvilket Manchester City afviste. Rent kaos omkring sydamerikaneren, hvilket ikke er første gang, da Tévez tidligere har skabt ballade i Corinthians, West Ham og Manchester United – men han har også lavet mange mål. Målfesten er fortsat i City, hvor Tévez har lavet 42 mål i 60 startopstillinger. Klasse, hvilket gør, at han i øjeblikket indtager andenpladsen på topscorer-listen i Premier League.

Mario Balotelli
Supertalentet med store empati-problemer og masser af kontroversielle udtalelser har kun startet syv Premier League-kampe denne sæson, men alligevel har han lavet fem mål på sine 25 afslutninger. God statistik, men han bliver konstant sat i forbindelse med et klubskifte, da flere medier mener, at han skulle have hjemve – ligesom Tévez. Den italienske landsholdsspiller skal stoppe med sine opsigtvækkende udtalelser, da det næppe giver ham mere spilletid.

Emmanuel Adebayor
Afrikanerens tid i City bliver - indtil nu - husket mest for en provokerende jubelscene overfor sin tidligere klubs fans, da han scorede mod Arsenal. Det var kulminationen på en rimelig start i City, men siden er det gået meget ned af bakke, hvilket flere skader har gjort værre. Adebayor bliver ligesom flere af de andre angribere i City sat i forbindelse med et klubskifte, og de seneste rygter omhandler Juventus.

Jo
Modsat de andre angribere har den 23-årige brasilianer flere gange afvist, at han er på vej væk fra City, og senest har hans agent hævdet, at han har afvist tilbud fra fem ”ikke engelske klubber” og dermed slået fast, at Jo gerne ville blive og kæmpe for spilletid i Manchester City. Jo har tidligere været udlejet til Everton og Galatasaray.

Roque Santa Cruz
Han har kun startet én kamp i denne sæson, og det var i Carling Cuppen mod West Brom. Angriberen fra Paraguay må håbe på, at han bliver solgt, da han i bedste fald sidder alt for meget på bænken, men oftest på tribunen. Santa Cruz har meddelt Mancini, at han ønsker at forlade klubben, og Lazio skulle stå klar med en lejeaftale.

Alex Tchuimeni-Nimely
Alex Nimely er ikke kendt af ret mange, da han står nederst i City's angrebshierarki, hvilket er en skam. Den 19-årige angriber er et af de største angrebstalenter i England, selvom den engelske U-20 landsholdsspiller aldrig rigtig har spillet for City.


Så masser af kvalitet i City-angrebet, men også mange super-ego'er og rigtig store personligheder, som ikke vil sidde for meget uden for banen, og det gør de altså i øjeblikket. Det kan i den grad blive et problem for Mancini, der bliver nødt til at skille sig af med et par af angriberne i januars transfervindue.

Løsningen med at placere de utilfredse angribere længere tilbage på banen løser ikke problemet, da City i forvejen er stærkt besat på disse positioner med spillere som de engelske landsholdsspillere – Adam Johnson, Shaun Wright-Phillips og James Milner – men også det spanske førstevalg David Silva.

Det er ikke kun i offensiven, at City er godt besat, men her er diskussionen om ”for mange kokke” meget indlysende, især med tanke på Mancinis 4-5-1 formation. Det bringer os tilbage til ”Hvad fanden skal Džeko i City?”, for naturligvis er sidste sæsons Bundesliga-topscorer med 22 træffere i sæsonens 34 kampe en interessant spiller for – næsten – alle fodboldklubber i verden, men en fodboldtrup kan også blive for dyrtindkøbt og for hurtigt sammensat.

City opererer ikke med langtidsløsninger på spillersiden, men derimod med indkøb af superstjerner, og det kan ende i en giftig cocktail – med alt for mange rønnebær, der måske er lidt sure. For naturligvis må andre spillere, managers og fans være misundelige på Manchester Citys store muligheder på transfermarkedet. Ræven sagde jo, at rønnebærerne var sure, da han ikke kunne nå dem. Når det er sagt… skal City altså passe på, at de ikke ender med en trup, hvor de mange superstjerner ikke arbejder for det hold, som de næsten ikke spiller på. Dzeko? Jah… siger Wolfsburg-træneren McClaren, der har sagt til Daily Mirror:

- Han vil være en ideel løsning for City, specielt ved siden af Carlos Tévez. Det vil blive et meget potent partnerskab, meget stærkt. Jeg ønsker ham held og lykke, og håber han udlever sin drøm og potentiale der. Han er en rigtig, rigtig god spiller, og det afspejler sig i prisen. Han er en stor og hurtig fyr, der også har en god teknik. Men vigtigst af alt, så er han en målscorer, der scorer med venstre fod, med højre fod og med hovedet. Det er det, City får. Han vil være et godt køb af dem…

Måske får McClaren ret…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER