M. Depay (23), N. Aké (50), N. Aké (82)
L. Walker (51)
Daniel Fisker

Holland pligtsejrede over Gibraltar

Holland spillede sig frem til mange chancer, da Gibraltar mandag aften besøgte Rotterdam, men de på papiret overlegne værter, som ikke ligefrem spillede prangende fodbold, måtte "nøjes" med en 3-0-sejr.
Det hollandske landshold, som fredag aften tabte 4-0 til Frankrig, var ramt af sygdom, men mandag aften havde sygdommen fortaget sig. De Ligt var tilbage i startopstillingen, og Gakpo var frisk nok til at lade sig indskifte.

Der var på papiret ikke levnet mange chancer til Gibraltar på De Kuip i Rotterdam, men lilleputnationen kom ganske fint fra start, selvom gæsterne ikke havde meget at byde ind med offensivt.

Casciaro måtte tage utraditionelle – og ulovlige – midler i brug for at stoppe et hollandsk angreb, hvilket kampens danske dommer, Morten Krogh, kvitterede for med et gult kort.

Da der var spillet 23 minutter, gik den dog ikke længere for Gibraltar. Depay steg til vejrs i Gibraltars felt for at møde Dumfries’ indlæg, som Atlético Madrid-angriberen headede i nederste, venstre målhjørne.

Hollænderne kom frem til mange chancer i løbet af første halvleg, men slutproduktet udeblev. Til gengæld kom Gibraltar frem til et tilløb til en chance i de døende minutter, hvor Olivero dog var løbet i en offsideposition.

Den hollandske landstræner, Koeman, forsøgte sig med et par offensive indskiftninger i pausen, da Malen og den hidtil sygdomsramte Gakpo kom på banen.

Det var dog ingen af de friske kræfter, der scorede til 2-0. Det gjorde derimod Aké, mens Dumfries blev noteret for endnu en assist.

Gibraltar kæmpede ganske vist bravt, men da der var spillet godt og vel fem minutter af anden halvleg, så Walker, som slog sine folder på Gibraltars højrekant, rødt, hvorfor det blev så godt som umuligt for Gibraltar at få et resultat med hjem fra Rotterdam.

”Oranje” kom herefter til at vade i chancer, men slutproduktet udeblev på trods af overtallet, som det også var tilfældet i første halvleg, men Aké nåede ikke desto mindre at blive dobbelt målscorer.

Manchester City-forsvareren sendte et skud afsted fra udkanten af Gibraltar-feltet, og dette skud fandt vej til netmaskerne.

Hollænderne fortsatte med at spille sig frem til chancer i kampens døende minutter, men den hollandske målfest stoppede ved 3-0.