Jannich Jønch

Chelsea offentliggør kæmpe underskud

Klubben har brugt mange penge på spillerhandler, men det er ikke den faktor, klubben selv fremhæver som årsag.
Chelsea har i denne sæson haft massere af problemer på banen, hvor de har haft svært ved at lave de helt store præstationer, og er i øjeblikket at finde på tiendepladsen i Premier League. Det er dog ikke kun inden for banens kridtstreger, at der lader til at være problemer i klubben. Klubben har i en udtalelse på sin egen hjemmeside nemlig offentliggjort resultatet for sidste sæsons regnskab.

Her kan klubben præsentere et underskud, på det der svarer til cirka en milliard danske kroner. Klubben begrunder blandt andet resultatet med de restriktioner, der blev lagt over den tidligere ejer, Roman Abramovich, der var gældende mellem 10. marts og frem til 30. maj sidste år. De udløb 30. maj, da det var datoen for den endelig overtagelse for Todd Boehly, der med Clearlake Capital-konsortium i ryggen, nu er ejer.

Som bekendt har Chelsea dog udadtil ikke ligefrem vist økonomisk ubalance til den negative side, da man hentede nye spillere til klubben i januar for 2,4 milliarder kroner, hvilket var mere end alle klubber i Serie A, La Liga, Bundesligaen og den franske Ligue 1 tilsammen. Især Mykhailo Mudryk og Enzo Fernandez var med til at trække det tal op.

Klubben skriver endvidere, at man regner med, at restriktionerne om, at man ikke måtte indgå diverse sponsoraftaler, formentlig også vil få indvirkning på de næste par års regnskaber. Samtidig pointere man dog, at klubben stadig overholder UEFA's og Premier Leagues finansielle regler på trods af det enorme underskud.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER