N. Vallys (31), O. Omoijuanfo (79)
O. Sonne (66)
Anders Mathiasen

Brøndby tog stort skridt i kampen om top-6

Det spidser for alvor til i kampen om at nå top-6 før grundspillet slutter om blot en uge. Både Silkeborg IF og Brøndby IF har chancen for at nå det forjættede land, men det krævede med al sandsynlighed point i dagens kamp på Brøndby stadion, hvor netop Silkeborg IF var på besøg. Dertil betød FC Midtjyllands nederlag til Lyngby tidligere på dagen, at især Silkeborg IF kunne så godt som sikre sig en plads i mesterskabsspillet.
Efter en halv times spil med godt spil fra begge hold var det hjemmeholdet fra Brøndby IF, der kunne få målnettet til at blafre første gang. Det var den formstærke tidligere SIF-spiller Nicolai Vallys, der stod for målet til 1-0 efter en periode med panik i Silleborg-forsvaret, hvor man ikke fik bolden ekspederet ud af feltet. Blas Riveros fik bolden på kanten af feltet, hvorfra han sendte bolden fladt ind feltet, og her kom Vallys altså først på bolden, hvorfra han kunne prikke bolden forbi Nicolai Larsen i målet. Dermed stod der 1-0 til hjemmeholdet i det intense opgør på Vestegnen.

Efter 66 minutters spil fik udeholdet bragt balance i regnskabet, da højre backen Oliver Sonne kunne sætte bolden ind bag Mads Hermansen i Brøndby-målet til 1-1. Sebastian Jørgensen knoklede i venstresiden og lykkedes med at sende et fladt indlæg hele vejen igennem Brøndby-forsvaret, hvor Oliver Sonne stod på modsatte side af feltet og kunne sende bolden i kassen. Det var fint spil fra Silkeborg-angrebet, men man må dels revse Brøndby-forsvaret for ikke at få bolden sendt ud af kommunen noget tidligere - det var der mulighed for.

Godt 10 minutter efter Silkeborgs udligning kunne Brøndbys bomstærke angriber Ohi Omoijuanfo sende Brøndby op på fjerdepladsen med et hovedstødsmål, efter Nicolai Larsen i SIF-målet havde pareret bolden direkte ud til Brøndby-angriberen efter en afslutning fra Hakon Evjen. Det har i 2. halvleg været et Brøndby-hold, som har presset udeholdet og skabt flere gode halve chancer, mens udeholdet fra Silkeborg heller ikke har været spillet ud af banen. En seværdig kamp med høj intensitet ser ud til at ende med en 2-1 sejr til hjemmeholdet, medmindre Silkeborg IF graver dybt og finder en udligning.

Mere skete der ikke for alvor på Brøndby stadion denne søndag aften, hvilket også betyder, at Brøndby IF tager et stort skridt i kampen om top-6. Sejren sender dem op på en øjeblikkelig fjerdeplads, mens Silkeborg IF ryger ned på syvendepladsen. Dette betyder også, at SIF skal bruge en sejr over FC Midtjylland i sidste runde hjemme på JYSK Park på søndag. En kamp der bliver fløjtet i gang kl. 15:00.