Leeds
W. Fofana (53)
Jannich Jønch

Chelsea henter blot anden sejr i 2023

Efter tre kampe uden mål fik Chelsea endelig nettet til at blafre igen i hjemmekampen mod Leeds.
Det var to hold i problemer, der lørdag eftermiddag tørnede sammen på Stamford Bridge i London, da Chelsea havde besøg af Leeds. Begge hold ville nyde godt af de tre point. Chelsea i jagten på bare at have en lille smule kontakt til de europæiske pladser og Leeds i kampen om at undgå nedrykning i en tæt stilling i bunden af Premier League.

Hjemmebaneholdet lagde bedst fra start og tog styringen på kampen fra start af. En lidt rodet første halvleg havde ikke meget at byde på, den største chance kom efter 22 minutter, da Joao Felix fik en aflevering tilbage i feltet fra Sterling, som han sparkede på overliggeren. Leeds arbejdede sig tilbage i kampen mod slutningen af første halvleg, men uden noget resultat stillingen var 0-0 ved pausen.

Kampbilledet var det samme fra starten af anden halvleg, og efter 53 minutter gav det pote for ‘The Blues’. På et hjørnespark slog Joao Felix bolden ind i panden på Wesley Fofana, der hoppede højere end Leeds-spillerne og headede bolden ind bag Illan Meslier i Leeds-målet.

Efter scoringen tog Leeds mere initiativ og fik spillet sig til en del chancer, men manglede lige det sidste. Mod slutningen satsede Leeds det hele og kampens sidste chance fik Leeds’ målmand, Illan Meslier, der sendte et hovedstød af sted, da han var med oppe på det sidste hjørnespark langt inde i dommer, Michael Olivers, tillægstid.

Dermed henter Chelsea og Graham Potter en vigtig og nødvendig sejr. Det var en tiltrængt sejr for Potter, der har i den sidste tid været mange skriverier om, hvor længe han fik lov at beholde jobbet, sejren her kan måske lette presset på manageren en smule.

Leeds er med nederlaget stadig i tæt infight med de andre bundhold om at forblive over nedrykningsstregen. Leeds’ danske højreback, Rasmus Nissen Kristensen, sad på bænken under hele kampen.