J. Lerma (79)
Niklas Gerster

City udspillede chanceløse Bournemouth

Der var kun et hold på banen, da City slog Bournemouth 4-0 på Etihad Stadium.
Begge mandskaber havde fået en ideel start på Premier League i første spillerunde, da både Manchester City og Bournemouth her vandt deres kampe 2-0.

Det var dog som forventet Manchester City, som fra første fløjt satte sig på opgøret. Bournemouth kom hurtigt langt ned at stå med deres forsvarskæde, hvor de blev mødt af et afslutningslystent hjemmehold, hvilket medførte en del dødbolde i indledningen. Efter flere gode City-tilbud fik de så i 19. minut det fortjente føringsmål. Erling Håland brugte sin fysik til at holde forsvaret væk, hvorefter han lagde bolden videre til Ilkay Gündogan, som var helt fri, og han sparkede den i nettet med det kolde venstre.

Bournemouth dristede sig herefter et par gange op på Citys banehalvdel, men det var korte angrebspassager de fik, inden City generobrede kuglen, og skød farlige omstillinger afsted. Phil Foden var dirigent bag en af dem, da han bredte ud til Kevin De Bruyne i højresiden. Belgieren lagde an til aflevering, men i stedet kælede han en afslutning over i det lange hjørne med ydersiden.

De Bruyne var atter på spil i 37. minut. Her var det igen Bournemouth, som modigt forsøgte at angribe. Ryan Christie lavede en fejlaflevering, hvorefter City kørte en skarp omstilling med en bred bold til De Bruyne, der denne gang havde taget position i venstresiden. Han tog et træk ind i banen, og spillede Foden dybt, hvorefter englænderen øgede til 3-0. Keeper Mark Travers så dog ikke helt uskyldig ud på afslutningen. Dermed gik City komfortabelt og forventeligt til pause med en 3-0-føring.

City-dominansen fortsatte i 2. halvleg, og de havde flere gode afslutninger uden for feltet. De Bruyne fortsatte hvor han slap, og havde flere gode forsøg. Det virkede dog til, at begge hold havde erkendt kampens udfald. Det manifesterede sig ved, at Bournemouth tillod City-boldbesiddelse, og de formåede ikke for alvor at jagte et comeback. Samtidigt fik City demonstreret deres trupbredde ved tidligt at skifte ud.

Dermed fik både Jack Grealish, Bernardo Silva og John Stones godt med kampminutter. Tilmed blev der plads til en ung debutant på højrebacken, da 17-årige Rico Lewis fik de sidste ti minutters tid. Danske Philip Billing blev også skiftet ind for Bournemouth i 63. minut, men han kunne ikke ændre kampens karakter. I 79. minut spillede Jack Grealish så elegant Joao Cancelo fri. Den portugisiske back lavede et par fikse sparkefinter, hvorefter han bankede bolden på tværs, hvor en uheldig Jefferson Lerma fik sendt kuglen i eget net.

Et opgør hvor klasseforskellen var til at få øje på, sluttede således 4-0. Det lignede næsten en træningskamp for Manchester City, som viste hvorfor de er store mesterskabsbejlere. Bournemouth må omvendt æde et klart nederlag. Oprykkerne fik dermed forsmag på topniveauet i Premier League, og måske kan det klæde dem på til deres næste to svære kampe imod Arsenal og Liverpool.