D. Malen (84)
K. Laimer (21), K. Laimer (30), C. Nkunku (58), D. Olmo (86)
Niels Nedergaard

Leipzig ydmygede Dortmund i topopgør

Der var klasseforskel lørdag aften, da RB Leipzig udraderede Dortmund på sidstnævntes egen bane og vandt topopgøret i Bundesligaen med 4-1.
Det var ellers Dortmund, der begyndte opgøret bedst på Signal Iduna Park, hvor der var intet mindre end 81.000 tilskuere på plads lørdag aften for første gang i lang tid grundet corona-restriktionerne i Tyskland.

Hjemmeholdet virkede tændte og kom frem til et par gode muligheder, men gassen gik hurtigt af ballonen hos de gulklædte spillere. I stedet var det Leipzig, der stille og roligt satte sig på kampen, og efter 21 minutters spil bragte Konrad Laimer gæster i front, da han blev spillet i dybden af Christopher Nkunku og tippede derefter bolden i nettet til 1-0.

Blot ti minutter senere var selvsamme Laimer på spil igen, da han udbyggede gæsternes føring og gjorde det til 2-0 efter en mindre tilfældighed. Midtbanespilleren var dog hurtigt opfangende, og så sendte han bolden i nettet for anden gang og fordoblede sin egen og holdets måltotal.

Det blev også endnu værre for hjemmeholdet, da Christopher Nkunku nok engang kom på måltavlen og gjorde det til 3-0 efter 58 minutter, da Konrad Laimer frækt lagde bolden til rette med hælen for Nkunku, og så kunne den storspillende Leipzig-profil gøre det til 3-0 og dermed var ydmygelsen ved at være total af Dortmund.

Hjemmeholdet fik dog håbet kort tilbage mod slutningen af opgøret, da Donyell Malen efter 84 minutter reducerede til 1-3 og bragte en smule spænding tilbage i opgøret. Det varede dog kort for værterne, for få minutter senere bragede Dani Olmo bolden i nettet fra lang afstand og gjorde det til 4-1 til gæsterne.

Mere skete der ikke i opgøret, og dermed ydmygede Leipzig altså Dortmund på sidstnævntes egen bane. En skrækfuld oplevelse for langt størstedelen af de over 80.000 fremmødte tilskuere lørdag aften på Signal Iduna Park. Dermed kom Leipzig en smule tættere på Dortmund i tabellen. Dagens sejrsherre ligger nummer fire i tabellen, mens Dortmund fortsat er nummer to i Bundesligaen.