Fodbold nyheder

Italien: Serie A
FT
1 - 3
(0 - 2)
Sampdoria
Juventus
M. Yoshida (23), X A. Candreva (74), A. Sabiri (84)
Á. Morata (34), Á. Morata (88)

Juve sejrer sikkert i Genova

Af Stefan Lindahl

Juventus er for alvor ved at melde sig ind i kampen om det italienske mesterskab. Lørdag aften skabte Sampdoria mest, men gæsterne fra Torino var i kontrol, og sikrede sig en 3-1-sejr på udebane i havnebyen Genova.
Article image
Ritzau-Scanpix
Lørdag aften var Juventus som det første af Serie A’s top fire-mandskaber i kamp, da de på udebane mødte Mikkel Damsgaards Sampdoria. Juve kunne med en sejr spille sig helt ind i kampen om det italienske mesterskab, hvorimod Sampdoria nederst i tabellen kæmper for at holde sig over nedrykningsstregen.


Selvom danske Damsgaard sidder ude med en skade, så skabte Sampdoria i første halvleg mest. Alligevel kunne gæsterne fra Torino gå til halvleg med en 2-0-føring. Dorias japanske centerback Maya Yoshida sendte kuglen i eget net, inden spanske Alvaro Morata udbyggede sikkert på et straffespark. Selvom hjemmeholdet skabte mest, så var Juventus spilmæssigt i kontrol i halvlegen.

I anden halvleg fik Juventus fat i det spilmæssige overtag, men det var stadig hjemmeholdet, som skabte mest. Med et kvarter tilbage inviterede Juves Adrien Rabiot Sampdoria ind i kampen igen, da han med en hånd på bolden i eget felt gav dem muligheden fra de elleve meter. Antonio Candreva kunne dog ikke udnytte muligheden, som Wojciech Szczesny pillede.

Det lykkedes dog for hjemmeholdet at få noget spænding ind i slutfasen. Indskiftede Abdelhamid Sabiri fik ved hjælp af en afretning sendt bolden i Juve-målet på et frispark. Sampdoria søgte efter udligningen, men det efterlod rum bag deres egen bagkæde. Med få minutter tilbage af de 90 minutter udnyttede gæsterne det rum, da Manuel Locatelli vippede bolden ned bagerst i feltet til Morata, som for anden gang i kampen passerede Wladimiro Falcone i hjemmeholdets mål.

Sejren betyder for Juventus, at de er fire point fra Serie A’s førsteplads. AC Milan og Napoli har dog spillet en kamp mindre end Torino-klubben. Inter, som også ligger over Juve i tabellen, har spillet to kampe færre end dagens vinder i Genova.

Sampdoria er i den anden ende af tabellen dybt involveret i nedrykningskampen, hvor Genova-klubben er fire point over Venezia, som ligger under stregen. Venezia har dog to kampe i hånden, hvorfor de med to sejre kan bringe sig selv over Doria.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik