M. Uhre (51)
M. Cherki (57), M. Cherki (66), I. Slimani (76)
Niels Nedergaard

Lyon slukkede Brøndbys Europa League-eventyr

Det så rigtig godt ud for Brøndby i få minutter, men på kort tid fik Lyon vendt kampen på hovedet og endte med at rejse fra Vestegnen med en 3-1-sejr i bagagen. Dermed hænger Brøndbys europæiske eventyr i en meget tynd tråd.
Brøndby Stadion (Indkast.dk): I en flot kulisse på Brøndby Stadion skulle de blågule fra Vestegnen torsdag aften forsøge at spille sig tættere på europæisk fodbold efter vinterpausen mod et Lyon-mandskab, der allerede havde sikret sig førstepladsen i gruppen og havde intet at spille for.

Brøndby begyndte opgøret bedst og havde allerede efter et par minutters spil en fin mulighed, da Simon Hedlund blev sendt afsted, men svenskeren forsøgte at spille bolden på tværs i stedet for at afslutte selv, og så løb det hele ud i sandet.

Hjemmeholdet fortsatte med at lægge et mindre tryk på gæsterne, og efter et kvarters spil var Blas Riveros tæt på at bringe værterne i front, men Brøndby-backen kunne akkurat ikke få timet sit hovedstød ordentligt, og bolden strøg lige ved siden af målet.

Gæsterne var også farlige i enkelte situationer, og efter tyve minutters spil kom Lyon frem til en fin mulighed efter en fejl i Brøndby-opspillet, men Mads Hermannsen var på sin plads i hjemmeholdets mål og reddede nemt forsøget.

Efter en halv time var det igen tæt på for gæsterne, da Islam Slimani trykkede af på kanten af feltet, men inden i hjemmeholdets felt stod Andreas Maxsø det rigtige sted, som han har gjort det så mange gange i denne sæson og headede bolden væk. En lille advarsel til Brøndby om, at de ikke skulle give gæsterne for meget plads.

Få minutter senere var det Brøndby, der var tæt på at få hul på bylden. Simon Hedlund sendte Andreas Bruus i dybden, der fandt en helt fri Mathias Greve inde foran målet, men desværre for midtbanespilleren nåede en af gæsternes forsvarsspillere ned og blokerede forsøget. En stor chance til hjemmeholdet. Mere skete der ikke før pausen, og dermed var stillingen 0-0, da de to mandskaber gik i omklædningsrummet.

Brøndby startede anden halvleg som lyn og torden, og fem minutter efter pausen kom forløsningen for hjemmeholdet, da Simon Hedlund lidt tilfældigt brød igennem ude i højre side, og inde foran målet dukkede ingen andre end Brøndbys topscorer, Mikael Uhre, op og gjorde det til 1-0, og så eksploderede Brøndby Stadion i vild jubel. 1-0 til Brøndby.

Glæden varede dog kort for de blågule, for blot et par minutter senere svigtede koncentrationen hos hjemmeholdet, og så kunne gæsternes Ryan Cherki udligne til 1-1 efter en stor fejl af Blas Riveros. En kold spand vand i hovedet for Brøndby, der ellers var kommet rigtig godt ud til anden halvleg.

Efter 65 minutters spil gik det helt galt for Brøndby, da Lyon bragte sig foran med 2-1. Endnu engang var det gæsternes Ryan Cherki, der var på pletten og bragte franskmændene i front, og igen så hjemmeholdets forsvar ikke for heldige ud.

Med et kvarter tilbage blev ondt værre for Brøndby, da Lyon bragte sig foran med 3-1. Denne gang var det Islam Slimani, der dukkede op og fik netmaskerne til at blafre, og så var vejen tilbage i opgøret meget stejl for de blågule værter. Mere skete der ikke i opgøret, og dermed kunne franskmændene rejse fra den københavnske Vestegn med en flot sejr på 3-1 og dermed cementere førstepladsen i gruppen.

Brøndbys europæiske eventyr hænger dermed i en tynd tråd. Danskerne har dog stadig en meget lille livline, da Rangers slog Sparta Prag med 2-0 i gruppens anden kamp. Dermed kan Brøndby stadig nå at gå videre til Conference Leagues knockoutfase efter vinterpausen, hvis de formår at slå Sparta Prag i Tjekkiet i et direkte opgør om tredjepladsen. Til gengæld må de danske mestre vinke farvel til Europa League, da de ikke længere kan nå at avancere fra gruppen.