Fodbold nyheder

Derby sat under administration

Af Christian Bang Jensen

Championship-klubben Derby med Wayne Rooney ved manager-roret er blevet sat under administration og fratrækkes dermed 12 point.

Mason Mount
Mason MountRitzau-ScanpixDen traditionsrige engelske klub Derby County er blevet sat under administration på grund af økonomiske problemer. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside onsdag.Andrew Hosking, Carl Jackson og Andrew Andronikou fra rådgivningsfirmaet Quantuma er de tre personer, der skal lede den økonomisk trængte klub gennem en svær periode, hvor risikoen for konkurs og nedrykning er overhængende.

- Covid-19 har haft stor betydning for klubbens finanser og dens langsigtede evne til at overleve i sin nuværende form. Vi erkender, at med begyndelsen af sæsonen 2021/22 i sidste måned vil denne nyhed formentlig bekymre stakeholders og fans i byen Derby samt det brede fodboldsamfund. Vi er i en tidlig fase med at vurdere de muligheder, klubben har, og vi vil gerne invitere alle interesserede til at stille op. Vores umiddelbare mål er at sikre, at klubben gennemfører alle sine kampe i The Championship i denne sæson og finder interesserede parter, der kan beskytte klubben og dens medarbejdere, udtaler Andrew Hosking til Derbys hjemmeside.

Når en klub bliver sat under administration, medfølger en pointstraffen på 12 point. Manager Wayne Rooney og hans mandskab er ellers starten sæsonen med ti point efter otte runder, men står efter onsdagens melding med en pointtotal på minus to point, hvilket selvsagt sender Derby på rækkens sidsteplads – ni point op til redning i den næstbedste engelske række. Ifølge Sky Sports kan det endda ende med en pointstraf på hele 21 point, fordi klubben muligvis også har brudt Financial Fair Play-reglerne.

Den 137 år gamle klub var en af de 12 klubber, der stiftede ”The Football League” i 1888, og som har lagt grundstenen for den traditionsrige engelske fodbold.

I sidste uge var klubejer Mel Morris ude og fortælle, at Derby taber omkring 13 millioner kroner om måneden.

Mere om Derby

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik