Fodbold nyheder

2021/2022:
Følg disse fem PL-klubber

Af Kasper Duelund Jensen

En ny sæson i Premier League er over os. Her er et bud på hvilke fem Premier League-klubber, der bliver mest spændende at følge i 2021/2022-sæsonen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter en fantastisk fodboldsommer, hvor blandt andet EM og Copa America var to af de helt store højdepunkter, er det nu blevet tid til igen at vende blikket mod klubfodbolden, hvor alt peger på en fantastisk 2021/2022-sæson - ikke mindst i Premier League. Indkast.dk har i den forbindelse taget et nærmere kig på alle Premier League-klubberne og fundet frem til de fem, som vi anbefaler at have et godt øje til i den nye sæson.

Brentford
Leeds var i sidste sæson et særdeles charmerende bekendtskab som oprykker. Dette var ikke mindst takket være en medrivende spillestil, hvor offensiven og det høje presspil var i højsædet. I denne sæson er Brentford et godt bud på et lignende bekendtskab. London-klubben har under Thomas Franks ledelse haft stor succes med at have en spillestil, som tidligere er blevet beskrevet som ”heavy metal-fodbold”. Det kom til syne i sidste sæson, hvor Brentford på baggrund af sin tempofyldte spillestil sikrede sig en spektakulær oprykning til Englands bedste fodboldrække.

Det er desuden første gang i klubbens historie, at Brentford skal spille i Premier League, og dette faktum er selvsagt også medvirkende til, at ”The Bees” bliver den mest interessante at følge af de tre oprykkere. De to andre er Watford og Norwich, der hver især har en række Premier League-sæsoner bag ryggen.

Den sidste ting som gør, at vi her på Indkast.dk anbefaler at følge Brentford, er selvfølgelig den store danske forbindelse. Thomas Frank er den første danske manager i Premier League siden Michael Laudrup, og med sig i spillertruppen har den tidligere cheftræner i Brøndby intet mindre end syv spillere med det danske rødbedefarvede pas. Af dem er de mest velkendte navne nok Christian Nørgaard og Mathias Jensen, der begge var med for Danmark under sommerens EM-slutrunde. Det skal på den baggrund blive spændende at se, om Brentfords danske forbindelse kan give lige så meget Premier League-succes, som det eksempelvis har været tilfældet med den portugisiske forbindelse i Wolverhampton.

Aston Villa
Hvilken Premier League-klub har haft det bedste transfervindue inden sæsonstarten? Aston Villa virker som et fornuftigt svar på dette spørgsmål. Birmingham-klubben har ganske vidst skippet Jack Grealish videre til Manchester City, men salget af den 25-årige englænder har på den anden side givet plads og mulighed for at kunne hente nye stærke profiler til offensiven - herunder Emiliano Buendia fra Norwich, Leon Bailey fra Bayer Leverkusen og Danny Ings fra Southampton.

Tilgangen af Ings er den mest interessante af de tre. Aston Villa har nemlig allerede en rigtig dygtig angriber i Ollie Watkins, hvorfor ankomsten af Ings meget vel kan være ensbetydende med et formationsskifte på Villa Park. Her ligner den bedste løsning for ”The Villains” en 4-4-2-opstilling til den nye sæson, da en offensiv bestående af Watkins og Ings på toppen samt Bailey og Buendia på kanterne vil kunne få de fleste forsvarskæder i Premier League til at ryste i bukserne.

Aston Villa har desuden hentet to fine forstærkninger til forsvaret i form af Ashley Young og Axel Tuanzebe, der henholdsvis er ankommet på en fri transfer fra Inter og en lejeaftale fra Manchester United. De to spillere kan også sagtens kategoriseres som kloge forstærkninger, da de i forvejen er mere end velkendte med omgivelserne i og omkring klubben og derfor ikke burde have behovet for en større tilvænningsperiode. Young havde nemlig Villa Park som sin hjemmebane i hele fire år, inden han i sommeren 2011 skiftede til Manchester United, mens Tuanzebe både tilbragte foråret 2018 samt hele 2018/2019-sæsonen på leje hos ”The Villains”.

Aston Villa har med andre ord haft meget travlt under sommerens transfervindue. Det er selvfølgelig uvist, hvad dette bringer af resultat, når sæsonen er blevet færdigspillet, men en ting synes dog at være sikkert. Forventningerne på Villa Park må og skal have fået et gevaldigt nøk op til den nye sæson.

Leicester
Hvis Aston Villa har haft det bedste sommertransfervindue, så kandiderer Leicester helt sikkert til at have haft det næstbedste. ”The Foxes” er kendt for at have et fantastisk scoutingnetværk, når det kommer til at finde og hente talentfulde spillere til relativt billige penge. Denne sommer har ikke været nogen undtagelse. Ind er kommet Patson Daka fra Red Bull Salzburg, Boubakary Soumaré fra Lille samt Ryan Bertrand og Jannik Vestergaard fra Southampton, hvor sidstnævnte skal erstatte en langtidsskadet Wesley Fofona.

Tilgangen af disse spillere har samlet kostet Leicester 483 millioner kroner, hvilket er bemærkelsesværdigt billigt med tanke på, at spillertruppen er blevet forstærket med fire kvalitetsspillere.

Sommerens store transferaktivitet på King Power Stadium skal uden tvivl ses i lyset af, at Leicester lige akkurat har misset Premier Leagues Champions League-givende fjerdeplads i de sidste to sæsoner. De nye forstærkninger skal hjælpe med at sørge for, at en top fire-placering ikke også glipper for tredje sæson i streg.

Chelsea
Chelsea havde en fremragende afslutning på sidste sæson med Thomas Tuchel i spidsen. Tyskeren førte som bekendt London-klubben frem til Champions League-finalen, som endda blev vundet over Manchester City. Triumfen i Europa har gjort, at Chelsea nu regnes for at være en af favoritterne til at vinde denne sæsons udgave af Premier League.

Favoritværdigheden er heller ikke blevet mindre med det nylige indkøb af Romelu Lukaku fra Inter - tværtimod. Chelsea manglede nærmest kun at forstærke sig på angriberpositionen for at få det helt store puslespil i startelleveren til at gå op, og med ankomsten af Lukaku kan ”The Blues” nu prale af at råde over en spiller med en af verdens absolut bedste målnæser. Den 28-årige belgier viste så sent som i sidste sæson sin ekstraordinære kvalitet foran målet, da han med 24 fuldtræffere i Serie A var stærkt medvirkende til, at Inter kunne løfte Scudettoen for første gang siden 2010.

Ankomsten af Lukaku skal ses som et tydeligt mesterskabssignal fra Chelsea. Nu er det så bare op til London-klubben at føre ambitionen om et syvende engelsk mesterskab ud i livet ved at vippe de forsvarende mestre fra Manchester City af pinden.

Manchester United
I den røde del af Manchester har man sukket efter et engelsk mesterskab siden 2013, og selvom ”The Red Devils” siden da har prøvet at slutte på Premier Leagues andenplads et par gange, så har det aldrig for alvor været tæt på at ende med en mesterskabstriumf. Ved begge lejligheder har rivalerne fra Manchester City nemlig vundet Premier League med et relativt stort pointforspring.

Dette pointforspring skal i den nye sæson mindskes betydeligt, og for at få løst den opgave har Manchester United valgt at imødekomme to af Ole Gunnar Solskjærs primære transferønsker i form af en højrekant og en verdensklassepartner i midterforsvaret til Harry Maguire. Jadon Sancho er i den forbindelse blevet købt til højrekanten, mens Raphaël Varane er blevet hentet ind som den perfekte partner til Maguire.

De to indkøb giver utvivlsomt United bedre kort på hånden, når det kommer til at kunne være i stand til både offensivt og defensivt at dominere flere kampe - ikke mindst mod de andre topklubber i Premier League. Det skal dog blive interessant at se, om Sancho og Varane så også er nok for United i forhold til at kunne være med helt til det sidste i kampen om det engelske mesterskab.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik