Fodbold nyheder

Blev det danske landshold truet med et 0-3-nederlag?

Af Torsten Brix

Ny udvikling… Schmeichel revser – også – UEFA.

Article image

Beslutningen om, at kampen skulle spilles færdigt, var forkert og på grænsen til det groteske, hvilket bedst kan illustreres ved, at beslutningen om, at kampen skulle spilles færdig – ifølge DBU – blev taget af de to holds anførere. Glem nu ikke at den danske anfører Simon Kjær måtte udgå af kampen. Det virkede til, at han ikke kunne spille under omstændighederne – så hvordan kan han kort forinden have insisteret på, at kampen skulle spilles færdigt. Det skal være usagt om kampen kunne være spillet på et senere tidspunkt, men det var i hvert fald forkert at spille kampen lige efter, at aktørerne havde set en spiller falde livløs om.

Kampen i Parken var set frem til meget længe, og indtil der var spillet 42 minutter og 11 sekunder lignede det en mulig tiltrængt folkefest. En fest hvor de danske spillere lige pludselig viste stor medmenneskelighed og som en flok store kammerater samt nogle rigtige mandfolk, men kampen skulle aldrig have været færdigspillet – en time efter hændelsen. Man kan måske også passende spørge… hvis ikke en hændelse som denne skal aflyse en kamp for at spille den senere, hvad skal der så til for at dette kan ske?


Sådan skrev Indkast.dk lørdag aften i lederen - Ikke en magisk aften- men et mareridt… som aldrig skulle have været færdigspillet om den forfærdelige ulykke, der ramte Christian Eriksen og den groteske beslutning om at spille kampen færdig. Tidligere har Michael Laudrup sagt til TV3+ om situationen:

- De får et valg, som ikke er noget rigtigt valg. Spil videre i aften eller spil i morgen klokken 12. Det synes jeg – undskyld – ikke er noget valg. Mange af spillerne kommer ikke til at sove meget, og skal de så stå op klokken otte og være i Parken klokken 10? Det giver ingen mening…

Den udmelding er en anden dansk fodboldlegende - Peter Schmeichel – enig i. Han siger i programmet Good Morning Britain:

- Jeg så faktisk et officielt citat fra UEFA i går, der sagde, at de fulgte råd fra spilleren, at det var spillerne, som insisterede på at spille. Det er slet ikke korrekt. De fik tre muligheder. Den ene var at spille med det samme og få de sidste 50 minutter afviklet. Den anden var at komme tilbage og spille i går (søndag, red.) kl. 12 og den tredje mulighed var at tabe kampen 0-3. Så man kan gøre det op med sig selv, om man tror, at spillerne selv havde lyst til at spille videre? Det tror jeg ikke…Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik