Real Madrid
T. Werner (28), M. Mount (85)
Daniel Jensen

Klasseforskel på Stamford Bridge sendte Chelsea i Champions League-finalen

Efter 1-1 i det spanske havde begge mandskaber stadigvæk alle muligheder for at spille sig i Champions League-finalen, hvor Manchester City venter.
På grund af reglen om udebanemål så skulle Real Madrid, som udgangspunkt, ud og score mindst et mål her til aften, og det var også de spanske gæster, der kom ud og satte sig på bolden, imens Chelsea stod lidt mere afventende og ventede på kontramulighederne.

Det første kvarter bød ikke på de store chancer, men i stedet en del afslutninger fra distancen. Både Luka Modric og Toni Kroos forsøgte sig, imens Antonio Rüdiger også fik sendt et kompetent langskud afsted. Det lykkedes dog for Timo Werner at sparke bolden i nettet, da Mason Mount fandt ham med en hård flad bold i feltet, men tyskeren var løbet i offside, og målet blev annulleret.

Efter 25 minutter var Real Madrid utroligt tæt på at tage føringen. Karim Benzema modtog bolden på kanten af feltet, og uden nogen betænkningstid afsluttede franskmanden mod det lange hjørne. Bolden havde retning mod netmaskerne, men Edouard Mendy diskede op med en stor redning i hjemmeholdets mål, og minuttet senere lå bolden så i gæsternes mål.

N’golo Kanté lavede en fantastisk vending og spillede Kai Havertz helt fri. Den unge tysker lykkedes med at lobbe bolden over en fremstormende Thibaut Courtois, men afslutningen ramte overliggeren. Heldigvis for Chelsea stod Werner klar på returen, og den tyske angriber headede bolden ind i det tomme mål og gjorde det til 1-0.

Det ændrede selvfølgelig ikke på Real Madrids udgangspunkt, da de stadigvæk skulle op og score mindst en enkelt pind, og ti minutter senere måtte Mendy igen diske op med en glimrende redning. Benzema steg til vejrs efter et godt indlæg og fik et godt træf på bolden, men Mendy fik slået bolden over mål. Dermed sluttede første halvleg også med en føring til hjemmeholdet.

Real Madrid skulle ud og jagte, men det var alligevel Chelsea, der var tæt på at gøre det til 2-0 allerede efter et enkelt minut. César Azpilicueta slog et glimrende indlæg, og det nåede Havertz øverst på. Tyskeren måtte dog for anden gang i kampen se sin afslutning tage gæsternes overligger. Få minutter senere steg Thiago Silva til vejrs efter et frispark, men midtstopperen sendte sit hovedstød over mål.

De spanske gæster var slet ikke kommet ud fra pausen, og Mount burde have bragt Chelsea yderligere foran. Englænderen kom helt fri igennem, men bragede sin afslutning langt over målet. Fem minutter senere var det Havertz, der var synderen, da han alene med Courtois, ikke formåede at passere den store belgier og sparkede lige på ham.

Chelsea vadede i chancer, men de kunne simpelthen ikke få lukket kampen. Werner kørte en hurtig omstilling og fandt Kanté, der kom stormende med frem, men franskmandens afslutning blev i sidste øjeblik blokeret af Federico Valverde.

Det virkede ikke til at Real Madrid havde noget at komme med, og fem minutter før tid blev deres opgave endnu større, da Chelsea bragte sig på 2-0. Christian Pulisic holdt hovedet koldt og fandt med god aflevering Mount. Inde i det lille felt svigtede englænderen ikke, og denne gang sparkede han bolden i nettet, da han kom foran Éder Militao i situationen og bare skulle sætte foden på.

Chelsea vandt derfor fuldt fortjent og er klar til Champions League-finalen den 29.maj, hvor Manchester City venter.