Chelsea - Real Madrid

Europa: Champions League
Chelsea T. Werner (28), M. Mount (85)
Stamford BridgeFuld tid2-0
Real Madrid
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Chelsea - Real Madrid

Af Anders Bjørn

Stamford Bridge danner rammen om returopgøret mellem Chelsea og Real Madrid. De to giganter mødes igen, efter at holdene delte i første opgør i en dramatisk 1-1-kamp. Billetten til dette års CL-finale skal uddeles onsdag, hvor Chelsea umiddelbart har de bedste kort på hånden, efter de fik et godkendt resultat og en vigtig udebanescoring med fra udebanekampen.

Article image

Kommentar
Når Chelsea og Real Madrid brager sammen i returopgøret, er det som samlet opgør tredje gang i historien, at de to står overfor hinanden i en europæisk turnering. I nyere tid har de to hold undgået hinanden i diverse lodtrækninger. De to forrige møder var i finalerne i Pokalvindernes Europa Cup i 1971 og i UEFA Super Cuppen i 1998.

Chelsea har triumferet i Champions League en gang tidligere, hvor de i 2012 under Roberto Di Matteos lederskab kunne løfte pokalen efter en dramatisk finale mod Bayern München. Nu står The Blues endnu engang i en semifinale, og London-holdet håber meget på, at de kan sikre sig endnu en finale under Thomas Tuchels kyndige ledelse. Formen har været god siden Tuchel overtog tøjlerne på Stamford Bridge, og de blå er bestemt ikke uden chancer for at gå i finalen mod Real Madrid. Historikken taler dog ikke til Chelseas fordel. Holdet har haft det svært i CL-semifinaler, hvor det har været endestationen fem ud af syv gange.

Chelsea har præsteret bedre i årets Champions League, end hvad mange forventede af de blå fra London. Holdet har spillet en flot turnering, hvor de kun har lukket fire mål ind i hele turneringen. Efter første kamp på Alfredo Di Stefano Stadium i Madrid har holdet formentligt også lært, at de er nødt til at gribe de chancer, som tilfalder dem. I første halvleg i første opgør havde Chelsea muligheden for at score flere gange, og det lignede kortvarigt, at de havde Real helt nede i sækken. Men relativt kort efter Christian Pulisic bragte Chelsea foran, så viste Karim Benzema sin individuelle klasse, og vupti så var hjemmeholdet tilbage i opgøret. Derfor bliver det afgørende for Chelsea, at de finder skarpheden frem og udnytter deres chancer.

Dermed skal Timo Werner og Co. have fundet målnæsen frem. Det kan nemt blive nødvendigt for The Blues at skulle frem over stepperne, fordi det bliver uden tvivl en udfordring at holde Real Madrid fra fadet i 90 minutter.

Real Madrid har modsat Chelsea triumferet hele 13 gange i Champions League gennem tiderne. Det er seks gange flere end enhver anden klub. Men kan erfaringen alene bære Real Madrid videre til endnu en finale? De så sårbare ud på hjemmebane mod Chelsea, hvor de hurtige blå spillere til tider løb fuldstændig om hjørner med Reals midtbane og forsvar. Holdet skal ud og score på Stamford Bridge, og de besidder en absolut verdensklasse angriber i form af Karim Benzema, og hvis Vinicius samtidig rammer dagen, så kan det hurtigt blive farligt for Andreas Christensen og resten af Chelseas forsvar.

I weekenden vandt Real Madrid 2-0 mod Osasuna, til trods for at det længe så tungt ud for hovedstadsklubben. En af kampens højdepunkter for Real Madrid var, at Eden Hazard begynder at ligne en mand i form. Han viser flere takter fra sit gamle Chelsea-jeg, og den belgiske troldmand kan ende med at blive afgørende for Real Madrids chancer i London. Det ville uden tvivl gøre enormt ondt i mange Chelsea-hjerter, hvis Hazard ender med at være arkitekten bag et CL-exit.

Karantæner og skader

Chelsea:
The Blues møder op til opgøret med en næsten komplet trup. Det er kun Mateo Kovacic, som London-holdet må undvære i returopgøret. Dermed har Thomas Tuchel næsten frit valg på alle hylder, når han skal sætte sine foretrukne startellever.

Real Madrid:
Historien er en noget anden, når det kommer til Real Madrids lazaret. Los Blancos er uden flere profiler til returopgøret. I forsvaret er holdet uden både Ferland Mendy på venstrebacken, Dani Carvajal på højrebacken samt deres faste midterforsvarer i form af Raphael Varane. Ydermere er Federico Valverde og Lucas Vázquez ikke til rådighed, når Zidane skal sætte sin midtbane. Det forventes dog, at Sergio Ramos returnerer for Real Madrid, og det må siges at være gode nyheder for den spanske hovedstadsklub, at de har deres anfører til rådighed i så vigtig en kamp.

Bud på kampens profil:
Ngolo Kante spillede en stor kamp for Chelsea i Madrid. Her jagtede den lille franskmand alt og alle rundt hele aftenen, og han var en stor pine for hele Real Madrids midtbane gennem hele kampen. Såfremt Chelsea skal avancere til finalen og overliste de bundrutinerede madrilenere, som har holdet fyldt med spillere, der har stået i denne slags kampe før, så skal Ngolo Kante endnu engang slå til. Gør han det, så kan Chelseas midtbaneterrier vise sig enorm vigtig for at bryde Real Madrids spil, samtidig med at han giver plads til Chelsea lynhurtige offensiv. Derfor vælges Ngolo Kante som vores bud på kampens profil.


Bud på kampens resultat:
Chelsea står med det objektivt bedste udgangspunkt inden returen på Stamford Bridge. Det bliver dog en enorm opgave for det unge og på mange fronter urutinerede Chelsea-hold. Real Madrid har holdt ved den samme kerne af spillere i mange år, og rutinen og følelsen af at have gjort det før kan have stor indflydelse på kampens udfald. Thomas Tuchel har dog vist sig som en enormt talentfuld taktiker, som formår at sætte sit hold godt op til de vigtige kampe. Ydermere er Chelsea svære at score imod, så det faktum at de har et udebanemål, kan ligeledes blive meget afgørende. Chelseas kontramaskine kan få gode forhold at arbejde under, og derfor bliver buddet på kampens resultat, at tavlen viser 1-0 til Chelsea, når dommerens fløjte lyder for sidste gang på onsdag.


Kampen spilles d. 5. maj kl. 21.00 på Stamford Bridge i London. Dommeren, som skal styre slagets gang, er italienske Daniele Orsato. Du kan se kampen på TV3+ og Viaplay.


Forventede startopstillinger:

Chelsea
(3-1-4-2)
16Edouard Mendy
4Andreas Christensen
6Thiago Silva
2Antonio Rüdiger
5Jorginho
28Azpilicueta (C) ↩88
7N'Golo Kanté
19Mason Mount ↩88
21Ben Chilwell
29Kai Havertz ↩90
11Timo Werner ↩67
Bænk
1Kepa
13Wilfredo Caballero
9Tammy Abraham
18Olivier Giroud ↪90
20Callum Hudson-Odoi
3Marcos Alonso
15Kurt Zouma
24Reece James ↪88
33Emerson
10Christian Pulisic ↪67
22Hakim Ziyech ↪88
23Billy Gilmour
Real Madrid
(3-4-1-2)
1Thibaut Courtois
3Éder Militão
4Sergio Ramos (C)
6Nacho
20Vinícius Júnior ↩63
8Toni Kroos
14Casemiro ↩76
23Ferland Mendy ↩63
10Luka Modrić
9Karim Benzema
7Eden Hazard ↩89
Bænk
13Andriy Lunin
26Diego Altube
11Marco Asensio ↪63
24Mariano Díaz ↪89
25Rodrygo ↪76
12Marcelo
19Álvaro Odriozola
35Miguel Gutiérrez Ortega
15Federico Valverde ↪63
22Isco
30Sergio Arribas Calvo
31Antonio Blanco Conde

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik