T. Kehinde (29), V. Hammershøj-Mistrati (46), V. Hammershøj-Mistrati (48), T. Klysner (87)
H. Hermannsson (16), X M. Uhre (69), S. Hedlund (73)
StillingReferat
Simon Lindgren

Randers slog Brøndby i målrig affære

Brøndby tabte et vigtigt skridt i mesterskabskampen, da Randers vandt med 4-2 over gæsterne fra vestegnen.
Det er blot syv dage siden, at Randers FC og Brøndby IF sidst mødte hinanden. Her trak dagens gæster fra vestegnen det længste strå, da de vandt 2-0. Randers FC har endnu ikke formået at vinde en kamp i mesterskabsspillet, så de var opsat på at hive den første sejr. Brøndby kunne med en sejr midlertidigt overtage førstepladsen og dermed lægge pres på FC Midtjylland. Det var derfor to hold, der meget gerne ville sætte tre point i banken.

Brøndby startede med et lille overtag uden at skabe de store chancer. Randers kom dog frem til nogle hjørnespark, som hjemmeholdet dog ikke blev farlige på. Efter 15 minutters spil var det Brøndbys tur til at få et hjørnespark. Guldaspiranterne fra Brøndby var dog anderledes skarpe. Peter Bjur slog et fremragende indlæg ind i panden Hjörtur Hermannsson, som stangede bolden i kassen.

Kun fem minutter senere var det ved at gå galt for Randers igen, da Mikael Uhre blev sendt i dybden. Superligaens topscorer blev dog hægtet af Erik Marxen, der lavede et professionelt frispark og derved forhindrede en friløber, der meget vel kunne have givet Brøndby et 2-0-mål.

Brøndby havde fuldstændig styr på Randers, men efter 30 minutter smed Randers en lang bold frem som Marvin Egho snittede videre, og efter nogle gode kombinationer mellem Vito Mistrati og Tosin Kehinde kunne sidstnævnte lægge bolden i nettet.

Kampen bølgede frem og tilbage efter udligningen, men der blev ikke skabt nogle store målchancer. De to hold måtte derfor gå til pause med stillingen 1-1.

Randers var ikke det bedste hold i 1. halvleg, men da anden halvleg startede, kom hjemmeholdet ud som lyn og torden. Under et minut efter, at 2. halvleg var fløjtet i gang scorede Randers til 2-1 på et flot opspil, der blev afsluttet af Vito Mistrati og kun tre minutter senere blev det endnu værre for Brøndby. Gæsternes anfører Andreas Maxsø begik et klodset straffespark, som Vito Mistrati scorede sikkert på og gjorde det til 3-1. Vito Mistrati havde dermed scoret to og lavet en assist i dagens opgør.

Brøndby var slet ikke kommet ud fra omklædningsrummet og Randers knuste gæsterne inden for de første fem minutter efter pausen. Udeholdet kom dog bedre og efter 67 minutter tilkæmpede Simon Hedlund sig et straffespark. Desværre for gæsterne kunne topscorer Mikael Uhre ikke omsætte det til et mål, da hans elendige straffespark blev reddet let af Randers-keeper Patrick Carlgren.

Efter 72 minutter blev Brøndbys bedste spiller i dagens kamp Simon Hedlund sendt i dybden og fra en spids vinkel sparkede han bolden mellem benene på Patrick Carlgren og reducerede derfor til 3-2. Gæsterne lagde et tryk på Randers i jagten på at få point med hjem over storebælt. Det blev dog ikke tilfældet, for med seks minutter tilbage af kampen, gjorde Tobias Klysner det til 4-2. Brøndby vadede i chancer, men kunne ikke formå at udnytte dem.

Randers vandt derfor for første gang i mesterskabsspillet i år og de slog dermed Brøndby for første gang siden 2014. Brøndby tabte et stort skridt i kampen om mesterskabet og er nu et point efter FC Midtjylland, der har en kamp i hånden.