Nicolai Christensen

Slavia Prag med bedste udgangspunkt forud for returen - 1-1 på Emirates

Arsenal og Slavia Prag spillede her til aften deres første af to møder i Europa League-kvartfinalen, som endte med et 1-1-resultat.
Det var blevet tid til første opgør i alle Europa League-kvartfinalerne her til aften, hvor Arsenal og Slavia Prag bragede sammen i den ene af de fire. Arsenal startede hjemme på Emirates, og skulle altså gerne ud, og give sig et godt udgangspunkt forud for returen om en uges tid i Tjekkiet.

”The Gunners” kom ind til opgøret ovenpå en af sæsonens mest skuffende indsatser, da de i lørdags hjemme tabte 3-0 til Liverpool i et opgør, hvor der ikke rigtig var tvivl om sejrherren grundet Arsenals meget tamme indsats. Udover den dårlige spillemæssige optakt til aftenens opgør, så kom det i løbet af ugen også frem, at Kieran Tierney og David Luiz begge vil være at finde på sidelinjen i de næste fire-seks uger.

Slavia Prag skuffede faktisk også en smule i weekenden, da de blot hev et enkelt point ude imod Zbrojovka Brno, de er dog hele 14 point foran Sparta Prag på andenpladsen i den tjekkiske liga, så det ligner unægtelig et sikkert mesterskab. Ellers så kender de fleste nok Slavia Prag for at være den klub, hvor Alexander Bah spiller. Den klub som FC Midtjylland slog ud i Champions League-kvalifikationen i sommers. Til sidst også lidt trist for at være den klub, der havde en spiller, som i sidste runde kom med racistiske ytringer til Glen Kamara fra Glasgow Rangers.

Kampen startede meget hektisk med en masse dueller, og første optræk til en chance var i det fjerde minut, da Bukayo Saka var tæt på at komme igennem, men han blev tacklet rent i sidste øjeblik, før han kom fri.

I det 29. minut skulle den unge englænder så have bragt hjemmeholdet i front, da han var helt alene igennem med Slavia Prag-keeper, Ondrej Kolar, men stjerneskuddet mistimede fuldstændig sin afslutning, og sendte forsøget et stykke forbi mål.

Arsenal havde lidt chancer i slutningen af første halvleg, men helt farlige blev ingen af mandskaberne i de første 45 minutter.

Kun tre minutter var vi inde i anden halvleg før, at Arsenal kom tættere på en scoring end i hele første halvleg, da Willian sendte et frispark på stolpen.

I det 61. minut var træværket så igen i vejen for Arsenal. Denne gang var det Alexandre Lacazette der fik en friløber fra midten efter en fejl i opspillet fra Slavia Prag. Franskmanden kom ned til målet, men overplacerede sin afslutning, der ramte samføjningen. Der skulle Arsenal have bragt sig i front.

Omkring fire minutter senere var Lacazette igen på spil, da han lige præcis kom på et indlæg fra Saka, men angriberen manglede lige det sidste for at kunne nå helt frem til indlægget.

Slavia Prag var dog heller ikke helt uden chancer, da Petr Sevcik i det 77. minut fik en fin mulighed fra 10-11 meter fra Arsenal-målet, men tjekkens afslutning gik snært forbi den nærmeste stolpe.

Sekunder efter kom Pierre-Emerick Aubameyang blandt andet på banen, og på en af sine første berøringer var han tæt på at bringe Arsenal i front efter et indlæg fra Emile Smith Rowe, men afslutningen gik nok engang lige forbi Slavia Prag-målet.

En anden spiller der også kom ind omkring 15 minutter før tid, var Gabriel Martinelli, og havde også et pågående forsøg i kampens slutning, men ind lykkedes kom den ikke. Det gjorde den dog minutter senere.

Efter en bold i dybden fra Aubameyang sendte endnu en indskiftet spiller, Nicolas Pepe, bolden i nettet med et iskold lob indover Kolar i det 86. minut. Forløsning for Arsenal.

Men det var ikke det sidste mål, vi fik. I 93. minut kom Tomas Holes nemlig frem ved bagerste stolpe, og sikrede gæsterne en udligning.

Det lignede altså længe, at det ville ende uden scoringer, men så lykkedes det begge mandskaber at komme på tavlen kort inden slutfløjt.

Arsenal var bedst, og havde med mere skarphed og held vundet med en enkelt eller to. Men Slavia Prag spillede en udmærket kamp, og fik altså sikret en yderst vigtig scoring til sidst, og kom altså fra Emirates med et udebanemål. Tjekkerne med bedste udgangspunkt forud for returen.