Fodbold nyheder

Fransk landstræner - Han kan blive mere effektiv

Af Victor Nyrup

Den franske landstræner Didier Deschamps ser gerne, at Ousmane Dembélé bliver mere effektiv foran mål.

Article image
Ritzau-Scanpix

Et trofæskab der tæller to La Liga-titler, en Copa Del Rey, en Supercopa de España, en DFB-pokal og ikke mindst et verdensmesterskab, det er hvad den kun 23-årige Ousmane Dembélé har præsteret i sin professionelle karriere på topplan. Selvom titlerne fortæller en historie om en yderst succesfuld karriere, så skal den unge franskmand score flere mål, hvis man spørger den franske landstræner Didier Deschamps.

Den franske landstræner har ikke gjort brug af Dembélé siden november 2018, og selvom FC Barcelona-spillerens landsholdsfravær også skyldes en række skader, så håber Deschampes at se forbedringer hos den unge kantspiller. Det er især, når det kommer til Dembélés evner foran mål, at landstræneren håber, at den tidligere Rennes- og Dortmund-spiller vil forbedre sig i fremtiden.

- Han er klar til at spille igen (efter skader, red.), og han kan gøre en forskel og score mål, men han kunne godt score mere og blive mere effektiv. Vi skal ikke ændre ham, men han har spillet på højeste niveau længe, og det ville være godt for både ham selv, klubben og os, hvis han blev mere effektiv, siger Deschamps ifølge BeIN Sports.

Ousmane Dembéle fik sin landsholdsdebut i september 2016, da Deschamps sendte den dengang kun 19-årige kantspiller på banen til den sidste halve time af en venskabskamp mod Italien, som Frankrig vandt 3-1. Siden er det blevet til 21 landskampe og to landsholdsmål af den driblestærke FC Barcelona-spiller. Dembélé får måske allerede muligheden for at vise sig frem for Deschamps, når de forsvarende verdensmestre møder Ukraine, Kasakhstan og Bosnien-Herzegovina i gruppe D af den europæiske VM-kvalifikation i de kommende uger.

Mere om Ousmane Dembélé

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik