Fodbold nyheder

DBU boykotter IKKE VM i Qatar

Af Christian Bang Jensen

DBUs kommunikationschef Jakob Høyer har overfor Ritzau slået fast, at DBU ikke vil boykotte det kontroversielle VM i 2022 i Qatar.

Article image
Ritzau-Scanpix

Gæstearbejdere, der arbejder og dør under slavelignende forhold i en glohed ørken, så der kan afholdes VM i 2022.

Sådan er de barske realiteter, der fortsat foregår i Qatar. Den engelske avis The Guardian kunne i sidste uge skrive, at tæt på 7.000 gæstearbejdere er døde, siden landet fik tildelt VM-slutrunden af FIFA. Derfor har det længe været et brandvarmt emne, om lande – især i Europa – vil, kan eller skal boykotte slutrunden, der afholdes i november-december 2022.

For nylig har flere norske klubber herunder Tromsø, Strømsgodset, Viking og Odds BK opfordret til at det norske landshold boykotter VM-slutrunden, mens klubber som Rosenborg, Stabæk, Bodø/Glimt alle vil vende en eventuelt støtte af boykottet i den kommende fremtid. I Danmark blev der i december stillet et borgerforslag om at boykotte slutrunden – et forslag, der har over 6.800 støtter.

På trods af pres fra befolkningen og situationen omkring det norske landshold slår DBU fredag morgen dog fast, at de IKKE kommer til at boykotte slutrunden i Qatar.

- Jeg forstår godt følelserne, men vi er kommet til den konklusion i DBU, at boykot ikke er løsningen. Vi ønsker at bidrage til ændringer i Qatar, så vi tror mere på kritisk dialog og konstant pres, siger kommunikationschef Jakob Høyer til Ritzau og fortsætter:

- Hvis man vil vide, hvor vores grænse går, så er svaret, at vi ikke tror på en boykot. Vi kan ikke se, at det løser noget.

Den danske regering og kulturminister Joy Mogensen afviste i januar at opfordre DBU til en dansk boykot, mens DIF også har gjorde det klart, at man ikke ønsker en boykot. Landstræner Kasper Hjulmand har tidligere udtalt, at han har det dårligt med, at VM i 2022 spilles i Qatar, og at han vil støtte de spillere, som skulle vælge at boykotte slutrunden.

Danmark starter kvalifikationen til slutrunden i marts med tre kampe mod henholdsvis Israel og Moldova og Østrig.

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik