Gladbach - Manchester C

Europa: Champions League
Gladbach
Puskás ArénaFuld tid0-2
Manchester C B. Silva (29), G. Jesus (65)
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Borussia Mönchengladbach - Manchester City

Af Rasmus Padkjær

Indkast.dk varmer op til det første møde i ottendedelsfinalerne mellem Borussia Mönchengladbach og Manchester City.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar:

Tirsdag og onsdag ruller Champions League-bolden igen, og onsdag aften møder Borussia Mönchengladbach de engelske mastodonter fra Manchester City i den første af to ottendedelsfinaler. Mönchengladbach kommer med en meget svingende form, mens Manchester City har udryddet alt og alle, så det bliver spændende at se, om tyskerne kan stille noget op i mod Premier Leagues førerhold, når de to tørner sammen på det neutrale stadion i Budapest, Puskás Aréna.

Borussia Mönchengladbach har haft en svingende form i denne sæson. De ligger i skrivende stund på ottendepladsen i Bundesligaen, hvor de senest tabte 1-2 til FSV Mainz, som ligger til nedrykning. Deres seneste møde mod de absolutte tophold i den tyske liga, Bayern Munchen og Dortmund, endte dog begge med en sejr til Mönchengladbach, så de har været alt andet end stabile i denne sæson. Tyskerne kom kun med nød og næppe videre fra gruppespillet, hvor de endte på otte point ligesom Shakhtar Donetsk. De var dog klart bedst indbyrdes, hvor de slog det ukrainske hold over to omgange med henholdsvis 6-0 og 4-0. Det tyske hold formåede dog hverken at vinde over Real Madrid eller Inter, hvilket kan tyde på at, Gladbach har det svært når de møder hold fra den øverste hylde.

For nyligt kom det frem, at Mönchengladbachs træner, Marco Rose, skifter holdet ud med rivalerne fra Dortmund efter denne sæson, hvilket har skabt noget uro i klubben. Det tyske hold går derfor ind til kampen med dårlig form og uro.

Manchester city derimod har været i sprudlende form i denne sæson, hvor de har udryddet alt og alle. Vi skal helt tilbage til den 21. november 2020 for at finde den sidste kamp, som Manchester City tabte, hvilket giver en stime på 17 kampe i Premier League uden et nederlag. Hvis man går på tværs af alle turneringer lyder det på 26 kampe uden et nederlag, hvilket taler for sig selv. Manchester City har mildest talt været overlegne i denne sæson, hvor de stadig er med i alle mulige turneringer. De vandt sikkert deres Champions League-gruppe som ubesejrede, og de fører Premier League med 10 point ned til andenpladsen. Manchester Citys defensiv har været bundsolid i denne sæson, hvor de kun har lukket 15 mål ind i Premier League. Derudover har de scoret i gennemsnit to mål i hver kamp, så holdet har altså masser af kvalitet både defensivt og offensivt. Der er derfor ingen tvivl om at Mönchengladbach kommer på en stor og meget svær opgave på onsdag.


Karantæner og skader:

Borussia Mönchengladbach:
Mamadou Doucoure

Manchester City:
Nathan Aké


Bud på kampens profil:

Det bliver helt sikkert Manchester City der kommer til at styre kampen, og der er derfor utallige profiler at vælge imellem som et bud på kampens profil. Men en İlkay Gündoğan, som er i storform for tiden, er ikke et dumt bud. Den tyske stjerne har været forrygende i denne sæson, hvor han er den mest scorende spiller i Premier League siden december. Her er det blevet til 11 mål, og det er altså med tanke om, at han er midtbanespiller. Et bud på kampens profil vil derfor være ham.


Bud på kampens resultat:

Manchester City er simpelthen inde i en for god stime til, at et nuværende midterhold i Bundesligaen skal bryde den. Derfor vil kampen blive spillet på Manchester Citys præmisser, og de vil komme til at styre slagets gang. Det vil derfor være meget overraskende, hvis Manchester City ikke tager sejren. Med den solide defensiv de har haft i denne sæson, er det derfor kun op til de offensive stjerner, at afgøre hvor stor sejren skal være. Et bud på kampens resultat vil derfor være en 4-0-sejr til Manchester City.


Kampen fløjtes i gang på onsdag den 24/2 klokken 21:00 på det neutrale stadion Puskás Aréna i Budapest. Manden med fløjten er Artur Dias fra portugal, og kampen kan ses på enten TV3 Sport eller Viaplay.

Gladbach
(4-3-3)
1Yann Sommer
18Stefan Lainer ↩63
28Matthias Ginter
30Nico Elvedi
25Ramy Bensebaini
8Denis Zakaria
6Christoph Kramer
32Florian Neuhaus
23Jonas Hofmann ↩87
13Lars Stindl (C) ↩74
14Alassane Pléa ↩63
Bænk
21Tobias Sippel
31Max Grün
7Patrick Herrmann
10Marcus Thuram ↪63
16Ibrahima Traoré
36Breel-Donald Embolo ↪74
3Michael Lang
15Louis Beyer
17Oscar Wendt
24Tony Jantschke
11Hannes Wolf ↪87
19Valentino Lazaro ↪63
Manchester C
(4-2-3-1)
31Ederson
2Kyle Walker
3Rúben Dias
14Aymeric Laporte
27João Cancelo
16Rodri Hernández
8İlkay Gündoğan
7Raheem Sterling (C) ↩69
20Bernardo Silva
47Philip Foden ↩80
9Gabriel Jesus ↩80
Bænk
13Zack Steffen
33Scott Carson
10Sergio Agüero ↪80
21Ferrán Torres ↪80
26Riyad Mahrez ↪69
5John Stones
11Oleksandr Zinchenko
22Benjamin Mendy
50Eric García
17Kevin De Bruyne
25Fernandinho
69Thomas Doyle

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik