Southampton - Arsenal

England: FA Cup
Southampton Gabriel (24)
St. Mary's StadiumFuld tid1-0
Arsenal
LineupReferatVideo

Southampton besejrede Arsenal - De forsvarende mestre ude af FA Cuppen

Af Nicolai Christensen

De forsvarende mestre af FA Cuppen, Arsenal, drog her til middag til sydkysten, hvor Southampton ventede i fjerde runde af FA Cuppen, og det blev en stor mundfuld for Arsenal, der fortjent tabte 1-0 til Southampton.

Article image

Når snakken falder på FA Cuppen, så kan man ikke lade vær´ med at nævne Arsenal. Arsenal er den klub med flest FA Cup-triumfer, og er da også forsvarende mestre af turneringen. De skulle i dag forsøge at fortsætte deres titelforsvar, da Southampton ventede på St. Mary´s Stadium.

Et Southampton-mandskab der under Ralph Hasenhüttl i år har imponeret de fleste, og halvvejs igennem Premier League-sæsonen stadig er med i kampen om de europagivende pladser. I FA Cuppen slog de i tredje runde Shrewsbury med 2-0, og i dag ventede Arsenal så i fjerde runde, der spillede sig videre efter forlænget spilletid imod Newcastle.

De to hold har mødtes fire gange tidligere i FA Cup-regi, og alle gange er det blevet til én Arsenal-sejr. Det var to stærke mandskaber de to managers havde sendt på banen i dag, hvor Southampton mere eller mindre kom i stærkeste startopstilling. Arsenal havde til opgøret ændret på syv pladser ift. deres kamp i mandags imod Newcastle, men der var stadigvæk plads til flere etablerede profiler på Mikel Artetas hold.

Første halvleg var uden de store chancer, og to mandskaber der skiftedes lidt til at side på bolden. Alligevel fik vi et mål, og det var hjemmeholdet, som kom foran på et selvmål af Gabriel Magalhaes, da brasilianeren forsøgte at cleare et indlæg fra Kyle Walker-Peters, men i stedet for sendte bolden i eget net i det 24. minut. Det var det eneste mål, der faldt i første halvleg, og de to hold kunne derfor gå til pause med 1-0 til Southampton.

Arsenal var dårlige i de første 55-60 minutter, og derfor valgte Arteta i det 58. minut at sætte Thomas Partey og Bukayo Saka på banen, i håbet om at kunne ændre kampbilledet.

Det lykkedes til dels, da de satte sig på spillet, og fik skabt nogle fine chancer, men udligningen fik de ikke fremtvunget, og derfor blev det hjemmeholdet, som skaffede sig videre avancement til femte runde i turneringen. Arsenal kan dog få revanche, når de to hold mødes i Premier League på tirsdag.

I femte runde venter Wolverhampton på udebane for Southampton. Wolves der i går spillede sig videre i turneringen efter én 1-0-sejr over Chorley fra den sjette bedste række i det engelske ligasystem. Opgøret er indtil videre programsat til at blive spillet d. 10. februar.

Det lykkedes altså ikke Arsenal at forsvare deres FA Cup-titel fra sidste sæson, og kan nu rette fokus på Premier League og Europa League.Southampton
(4-4-2)
44Fraser Forster
2Kyle Walker-Peters
35Jan Bednarek
5Jack Stephens
3Ryan Bertrand
17Stuart Armstrong
8James Ward-Prowse (C)
27Ibrahima Diallo
32Theo Walcott
9Daniel Ings ↩85
10Che Adams ↩78
Bænk
41Harry Lewis
7Shane Long ↪85
40Dan Nlundulu ↪78
18Yan Valery
29Jake Vokins
31Kayne Ramsey
64Alexandre Jankewitz
65Caleb Watts
72Kgagelo Chauke
Arsenal
(4-2-3-1)
1Bernd Leno
2Bellerín (C) ↩72
16Rob Holding
6Gabriel
17Cédric Soares
25Mohamed Elneny ↩58
34Granit Xhaka
19Nicolas Pépé
12Willian
35Gabriel Teodoro Martinelli Silva ↩58
30Edward Nketiah
Bænk
13Rúnar Rúnarsson
33Mathew Ryan
9Alexandre Lacazette ↪72
21Calum Chambers
23David Luiz
7Bukayo Saka ↪58
15Ainsley Maitland-Niles
18Thomas Partey ↪58
28Joseph Willock

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik