Fodbold nyheder

Stort Manchester City-slag:
De Bruyne ude i 4-6 uger

Af Jonathan Kjær Troelsen

Det hårde kampprogram kan nu også mærkes hos den belgiske profil.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kevin de Bruyne er ude de næste fire til seks uger. Det bekræfter Pep Guardiola ifølge BBC. Belgieren skulle have pådraget sig skaden i onsdagens 2-0-sejr mod Aston Villa, og det er en fiberskade, som der har været så mange af i denne sæson.

Det er potentielt ti kampe, som belgieren vil misse, og heriblandt er topopgør mod Liverpool og Tottenham samt det første Champions League-opgør mod Borussia Mönchengladbach d. 24. februar.

Ifølge Pep Guardiola er skaden et resultat af det hårde kampprogram, og den spanske manager synes, der er for mange kampe.

- At kræve at spillerne er spilleklar i 11 måneder, med kampe hver tredje dag, er umulig. Med denne mængde af kampe siger kroppen på et tidspunkt; nu er det nok, siger Pep Guardiola.

I FA Cuppen er det tilladt at lave fem udskiftninger, så det er muligt at belaste færre spillere. Sådan burde det også være i andre turneringer ifølge Guardiola.

- Når vi vil have fem udskiftninger, er det fordi, der er en grund til det. Hvorfor kan vi gøre det i FA Cuppen, men ikke i andre turneringer? Jeg siger det ikke kun, fordi det er sket med Kevin (de Bruyne, red.). Men der er for mange kampe og i sidste ende, er det spillerne, der betaler for det, siger han med henvisning til de mange skader.

Mere om Kevin De Bruyne

Mere om Manchester C

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik