Fodbold nyheder

DBU:
Det er en god dag for fodbolden

Af Daniel Jensen

Formanden i DBU, Jesper Møller, kalder udmeldingen fra FIFA en god dag for fodbolden.

Article image
Ritzau-Scanpix

FIFA kom tidligere i dag med klar tiltale til de klubber og spillere, som kunne overveje at gå solo og lave deres egne superturneringer. Skulle de gøre det, så vil de betyde udelukkelse fra alle FIFA- og UEFA-turneringer. Den udmelding roser man hos DBU, og formand Jesper Møller kalder det en afgørende sejr for fælleskabet og solidariteten i moderne fodbold:

- Det er godt med klar tale. Vi har i årevis haft spekulationer om lukkede superligaer for de største klubber i Europa og verden. Nu er den store hammer fundet frem, så det for alvor bliver slået fast, at de internationale fodboldforbund ikke vil godkende lukkede superligaer – og at klubber og spillere, der deltager i sådanne ligaer vil blive udelukket fra FIFA og UEFA’s turneringer.

Formanden roser også UEFA-præsidenten, Aleksander Ceferin, for at leve op til sine løfter og for at samle FIFA og de andre internationale forbund i en samlet stemme:

- Jeg er glad for, at UEFA-præsidenten lever op til sine løfter, og vil gerne rose Ceferin for at være med til at samle FIFA og de øvrige regionale fodboldforbund i denne klare erklæring. Det er afgørende for fodboldens udvikling og fremtid, at vi fastholder åbne turneringer med op- og nedrykning og mulighed for kvalifikation samt ikke mindst den solidariske fordeling af indtægterne. Det er en god erklæring og en god dag for fodbold.


Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik