Fodbold nyheder

Wenger: Özil er et fodboldgeni

Af Mathias Guldberg

Efter Mesut Özils skifte til Fenerbahce har hans tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger givet ham flotte ord med på vejen.

Article image
Ritzau-Scanpix

- Mesut er ligesom, hvis du forestiller dig et orkester i musik, fortalte Arsène Wenger til beIN Sports Turkey efter midtbanespillerens skifte til Fenerbahce og fortsatte:

- Han er en fyr, der spiller bolden på det rigtige tidspunkt. Timingen på hans afleveringer er exceptionel, og det er kreativiteten også. I hver situation han møder, træffer han det rigtige valg, og det er genialt.

Mesut Özils sidste tid i Arsenal endte turbulent, da han ovenpå kritiske udtalelser om styret i Kina, som Arsenal tog afstand fra, også var den eneste spiller, der afviste en lønnedgang i april 2020 i forbindelse med klubbens indtægtstab på grund af Covid-19-krisen. Han har senere i et interview til The Athletic forklaret det med, at han syntes, at beslutningen var forhastet, fordi man ikke dengang kendte til krisens omfang.

Siden marts 2020 har Mesut Özil altså ikke spillet for Arsenal. Nu bliver det spændende at se, om han på trods af sine 32 år kan genopfinde sit kreative spil i Fenerbahce, der for øjeblikket ligger på 2. pladsen i den tyrkiske Super Lig.

For som Arsène Wenger påpeger, rummer Özil fodboldmæssige kvaliteter, man sjældent ser, ligesom han er sikker på, at Fenerbahce er et godt match som klub:

- Kvaliteten han har, er hans blik for spillet. Han ser hurtigt, beslutter sig hurtigt og opfanger hurtigt, hvad han ser, hvilket er en sjælden kvalitet i spillet.

- Mesut er en fyr, der har brug for et trygt miljø, og det er jeg sikker på, at han vil finde mere end noget andet sted i Tyrkiet.Mere om Mesut Özil

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik