Ajax - Liverpool

Europa: Champions League
Ajax
Johan Cruijff ArenaFuld tid0-1
Liverpool N. Tagliafico (35)
OptaktLineupReferatVideo

Liverpool vinder første test uden Van Dijk

Af Nicolai Christensen

Ajax og Liverpool mødtes her til aften i første runde af Champions League, hvor det var favoritterne fra det engelske, der trak sig sejrrigt ud af opgøret.


Den hollandske traditionsklub Ajax, og Champions League-mestrene fra 2018/19 Liverpool indledte i dag deres Champions League-kampagne. De to hold er placeret i gruppe D sammen med Atalanta og danske FC Midtjylland.

Hjemmeholdet fra Ajax er nok engang sammensat med en masse unge spillere, og et par rutinerede, der har været i klubben i et par sæsoner efterhånden. Af de unge talenter kan Mohamed Kudus, der har fortid i FC Nordsjælland nævnes.

Gæsterne fra Liverpool er startet denne sæson lidt haltende, hvor de har fået 10 point i fem kampe, men specielt defensivt har virkelig har været til at tale med. Dertil blev deres måske vigtigste spiller Virgil van Dijk skadet i weekendens Premier League-opgør imod Everton, og er sidenhen blevet meldt ude for sæsonen.

Aftenens opgør var altså Liverpools første kamp uden hollænderen, og det slap de fint fra.

Kampen startede meget jævnbyrdigt, hvor begge mandskaber bød sig til med chancer, det var dog desværre noget andet, der fangede øjet i løbet af kampens første 10 min. Mohamed Kudus der er i sommers blev hentet af Ajax i FCN, og som har startet sin karriere i Ajax rigtig flot, blev nemlig skadet efter en duel med en Liverpool-spiller, og Ajax-træner Erik ten Hag var derfor nødsaget til at pille ghaneseren ud.

Efter 35 minutters spil kom kampens første mål så, som kom i en periode, hvor begge hold havde skiftet til at true modstanderens felt.

Sadio Mane modtog bolden i venstre side af feltet, og efter et par træk ind i banen skød senegaleseren mod det lange hjørne. Afslutningen blev en smule forkølet, og var faktisk på vej væk fra mål, men Ajax´s argentinske venstreback Nicolas Tagliafico fik for Ajax desværre noget klodset lavet selvmål i situationen.

Mere skete der ikke i en første halvleg, som begge hold havde ære af.

Anden halvleg blev ikke lige så medrivende som første, da Liverpool stillede sig lidt længere tilbage på banen, og tillod Ajax at være på bolden. Deres bedste forsøg i anden halvleg var da Davy Klaassen sendte et farligt skud imod Adrians mål, men uheldigvis for det hollandske-mandskab, så gik forsøget på stolpen.

Liverpool var farlige på dødbolde, hvor de to brasilianere Fabinho og Roberto Firmino havde fine muligheder for at heade Liverpool yderligere foran, men skarpheden svigtede. Til allersidst i kampen fik de dog flere muligheder for at lukke kampen, men det kom ikke.

Det mest bemærkelsesværdige i anden halvleg var nok, da Jürgen Klopp efter en times spil foretog en triple-indskiftning, hvor tyskeren tog Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mane ud på en og samme gang.

Liverpools mål i første halvleg var altså nok, og englænderne kan rejse tilbage til England med en god start på dette års Champions League. Specielt det faktum, at sejren kom i hus uden Van Dijk, vil de nok prise sig ret godt tilfredse med.

Efter kampen kan noget tyde på, at det bliver Fabinho, der i denne sæson skal udfylde Van Dijks plads i det centrale forsvar. Han og Joe Gomez gjorde det i hvert fald ganske hæderligt i fraværet af den hollandske midterforsvar.

Ajax vil være ærgerlige over, at de ikke fik noget med fra kampen, da de bød sig til, og havde flere fine chancer. Men de skal nok få deres point, hvor de nok kommer, til at skulle kæmpe med Atalanta om at gå videre som to´er i denne pulje.

Ajax
(4-3-3)
24André Onana
12Noussair Mazraoui
3Perr Schuurs ↩84
21Lisandro Martínez
31Nicolás Tagliafico
6Davy Klaassen ↩74
17Daley Blind ↩84
8Ryan Gravenberch
7David Neres ↩74
20Mohammed Kudus ↩9
10Dušan Tadić (C)
Bænk
1Maarten Stekelenburg
33Dominik Kotarski
9Klaas-Jan Huntelaar ↪84
19Zakaria Labyad ↪74
23Lassina Traore ↪84
5Sean Klaiber
4Edson Álvarez
11Quincy Promes ↪9
18Jurgen Ekkelenkamp ↪74
Liverpool
(4-3-3)
13Adrián
66Trent Alexander-Arnold
3Fabinho
12Joe Gomez
26Andrew Robertson
7James Milner (C) ↩90
5Georginio Wijnaldum
17Curtis Jones ↩46
11Mohamed Salah ↩60
9Roberto Firmino ↩60
10Sadio Mané ↩60
Bænk
56Vitezslav Jaros
62Caoimhin Kelleher
18Takumi Minamino ↪60
20Diogo Jota ↪60
27Divock Origi
46Rhys Williams ↪90
76Neco Williams
14Jordan Henderson ↪46
23Xherdan Shaqiri ↪60
64Jake Cain

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik