Europa: Champions League
FT
0 - 1
(0 - 1)
Ajax
Liverpool
N. Tagliafico (35)
Jonathan Kjær Troelsen

Optakt: Ajax Amsterdam - Liverpool

Indkast.dk ser i denne optakt frem mod opgøret i Amsterdam, hvor de engelske mestre kommer på besøg. Den første kamp siden van Dijks alvorlige knæskade.
Kommentar:
Liverpool og Ajax mødes onsdag aften i første spillerunde i dette års Champions League. Sidste sæson var en skuffende Champions League-sæson for Liverpool. Her røg holdet ud af turneringen allerede i 1/8-finalen, hvor Atletico Madrid stod som sejrsherrer efter forlænget spilletid. Udekampen i Amsterdam er også Liverpools første kamp siden det skæbnesvangre Merseyside-derby, hvor forsvarsprofilen Virgil van Dijk pådrog sig en alvorlig knæskade, og som muligvis holder hollænderen fra banen resten af sæsonen. Derfor er det op til de resterende forsvarsspillere at vise, at Liverpools defensiv også kan præstere uden den normale forsvarsleder.

Ajax Amsterdam røg ud i gruppespillet i sidste sæsons Champions League. Her endte hollænderne på en tredjeplads i en tæt gruppe, hvor Valencia og Chelsea avancerede fra turneringens gruppe H. Den tredjeplads skal Ajax forsøge at revanchere i år, hvor det må forventes, at Liverpool er favorit til puljens førsteplads. Derfor skal Ajax kæmpe med Atalanta og FC Midtjylland om den sidste plads videre i turneringen. Ajax Amsterdam er startet godt i den hollandske liga, hvor holdet har vundet fire ud af sæsonens fem første kampe. Derfor er det et formstærkt hollandsk mandskab, som onsdag aften tropper op til kampen mod de forsvarende engelske mestre.

Karantæner og skader:
Liverpool: Virgil van Dijk og Alex Oxlade-Chamberlain er ude af opgøret, mens flere spillere endnu er tvivlsomme. Der er tale om Naby Keita, Alisson, Thiago, Joel Matip og grækeren Tsimikas.
Ajax Amsterdam: Alle spillere er til rådighed.

Forventede startopstillinger:
Ajax Amsterdam - 4-2-3-1:
Onana – Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico – Gravenberch, Alvarez – Antony, Kudus, Tadic – Labyad

Liverpool – 4-3-3:
Adrian – Alexander-Arnold, Gomez, Fabinho, Robertson – Milner, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Bud på kampens profil:
Et friskt bud på kampens spiller er Ajax’ Mohammed Kudus. Den 20-årige Kudus, som spillede i FC Nordsjælland i sidste sæson, har fået en god start på livet i Holland. Her har han lavet et mål og tre assists i tre kampe. Arbejdsbetingelserne for Kudus er også blevet bedre med udsigt til et Liverpool-forsvar uden van Dijk.

Bud på kampens resultat:
2-2
Liverpools defensiv har været hullet i sæsonstarten, og det er ikke problemer der bliver løst natten over. Specielt uden van Dijk. På den anden side skal Ajax’ defensiv formentlig have en rigtig god kamp, hvis ikke englændernes trekløver, Salah, Firmino, Mane, skal finde netmaskerne i løbet af kampen.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER