FC Midtjylland - Atalanta

Europa: Champions League
FC Midtjylland
MCH ArenaFuld tid0-4Tilskuere: 132
Atalanta D. Zapata (26), A. Gómez (36), L. Muriel (42), A. Miranchuk (89)
OptaktLineupReferat

Optakt:
FC Midtjylland - Atalanta

Af Asbjørn Steffensen

Indkast.dk kigger frem mod onsdagens Champions League-brag, hvor FC Midtjylland tager imod italienske Atalanta i deres første kamp i verden bedste klub-turnering nogensinde.

Article image

Kommentar:
Efter flere års mislykkede forsøg er Champions League-turneringen nu ankommet til Herning. FC Midtjyllands første kamp i turneringen bliver mod sidste års helt store overraskelse fra Atalanta. Udover disse to hold, består resten af Gruppe D af hollandske Ajax og de engelske kæmper fra Liverpool.

FC Midtjylland kæmpede sig igennem kvalifikationen til dette års Champions League ved først at slå de bulgarske mestre Ludogorets 1-0 på udebane. Dernæst ventede de schweiziske mestre Young Boys, som blev slået 3-0 i Herning efter en solid indsats i anden halvleg. Sidste udfordring inden midtjyderne kunne kalde sig Champions League-deltagere, var Slavia Praha fra Tjekkiet over to kampe. Første opgør endte målløst i Prag, men returopgøret blev både målrigt og dramatisk med VAR i hovedrollen. Midtjyderne endte dog med at vinde overbevisende 4-1 og var nu klar til Champions League for første gang i klubbens historie.

Atalanta fik deres internationale gennembrud i sidste sæson, hvor de nåede helt frem til kvartfinalen i Champions League, og var tæt på at levere en sensation mod PSG, der dog trak det længste strå i overtiden og sikrede sig en 2-1-sejr. Atalanta endte på en 3. plads i sidste års Serie A-sæson, og opnåede dermed direkte adgang til verdens mest prestigefyldte klubturnering.

FC Midtjylland har i Alexander Scholz og Erik Sviatchenko, et bundsolidt defensivt grundlag. De to stoppere viste specielt i Champions League-kvalifikationen, at de kan levere på et højere niveau end Superligaen. På fire kampe lukkede klubben kun et enkelt mål ind, hvilket er imponerende. Offensivt har tilbageførslen af Pione Sisto pyntet gevaldigt på truppen og spillet generelt. Sammen med Anders Dreyer, Awer Mabil og Evander har holdet foreløbigt i denne sæson vist gode takter. Defensiven er dog stadig bedre end offensiven, og det er også den, som bliver afgørende for, om midtjyderne kan holde stand mod de angrebsivrige hold i deres gruppe.

Atalanta er måske det mest fandenivoldske hold i hele Europa for tiden. Under træner Gian Piero Gasperini har holdet udviklet sig til at være enormt angrebsivrigt. 98 mål for og 48 imod i sidste sæsons Serie A taler sit eget tydelige sprog: Der er gang i den! Taktikken på holdet er groft sagt at overfalde modstanderne med bolden, hvilket mange hold i de sidste par sæsoner har haft enormt svært ved at dæmme op for. Med profiler som Alejandro Gomez, Luis Muriel og Duvan Zapata er Atalanta blevet et frygtet hold i Europa

Karantæner og skader:
FC Midtjylland: Ingen

Atalanta: Mattia Caldara (seneskade), Marco Carnesecchi (sygdom) og Pierluigi Gollini (knæskade)

Forventede startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1)
Hansen
Andersson-Sviatchenko-Scholz-Paulinho
Onyeka-Cajuste
Dreyer-Evander-Sisto
Kaba

Atalanta (3-4-1-2)
Sportiello
Palomino-Romero-Toloi
Gosens-De Roon-Pasalic-Malinovski
Gomez
Muriel-Zapata

Bud på kampens profil:
Atalantas argentinske midtbanespiller, Alejandro Gomez, har fået en rigtig godt start på sæsonen med fire mål og to assists i Serie A. Han har en meget fri rolle på midtbanen hos Atalanta, og det giver ham mulighed for at være et nyt sted hele tiden, og er derfor en svær mand at dække opfor modstanderen. Han er desuden i besiddelse af en rigtig god højrefod, som både kan afslutte og finde frie medspillere. Meget af Atalantas offensiv går gennem ham. Hvis ikke FCM finder en løsning på, hvordan han bliver lukket ned, kan den argentinske kreatør ende med at gøre livet rigtig surt for midtjyderne.

Bud på kampens resultat:
Atalanta kommer til Herning som favoritter til at vinde opgøret mod FC Midtjylland, der kommer til at få det svært mod det italienske fremadstormende hold. FCM's defensiv skal vise sig fra sin allerbedste side, hvis det ikke skal blive et italiensk målorgie. Der vil dog også opstå chancer i den anden ende, da Atalanta ikke er det bedste hold defensivt, og så gælder det om for ulvene fra Herning om at slå til. Et bud herfra lyder dog på en 1-3 sejr til Atalanta.

Kampen spilles på onsdag d. 21. oktober på MCH Arena i Herning klokken 21:00. Kampen kan ses på TV3+.
Kampens dommer er portugisiske Artur Dias Soares.

FC Midtjylland
(4-2-3-1)
1Jesper Hansen
6Joel Andersson
28Erik Sviatchenko (C)
14Alexander Scholz
29Paulinho
38Frank Onyeka ↩87
40Jens-Lys Cajuste ↩76
36Anders Dreyer
7Pione Sisto ↩87
11Awer Mabil ↩75
9Sory Kaba ↩60
Bænk
30Oliver Ottesen
31Mikkel Andersen
26Lasse Vibe ↪75
45Gustav Isaksen
2Dion Cools
44Nikolas Dyhr
46Japhet Sery
10Evander da Silva Ferreira ↪60
15Bozhidar Kraev ↪87
25Manjrekar James
34Mikael Anderson ↪87
43Nicolas Madsen ↪76
Atalanta
(3-4-1-2)
57Marco Sportiello
2Rafael Tolói
17Cristian Romero ↩86
19Berat Djimsiti
33Hans Hateboer
15Marten de Roon
11Remo Freuler ↩80
8Robin Gosens
10Alejandro Gómez (C) ↩68
9Luis Muriel ↩68
91Duván Zapata ↩80
Bænk
31Francesco Rossi
7Sam Lammers
6José Palomino ↪86
26Johan Mojica
27Fabio Depaoli
40Matteo Ruggeri
32Matteo Pessina ↪80
59Aleksey Miranchuk ↪80
72Josip Iličić ↪68
88Mario Pašalić ↪68

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik