FC Nordsjælland - Lyngby

Danmark: Superligaen
FC Nordsjælland U. Jenssen (50), K. D. Sulemana (54), M. K. Andersen (76), K. D. Sulemana (80)
Right to Dream ParkFuld tid4-1
Lyngby K. Jorgensen (42)
LineupReferatVideo

Hamalainen om Lyngbys niveau:
Vi mangler en hel del

Af Raymund Nelausen

I dag tabte Lyngby med 1-4 til FC Nordsjælland, og gæsternes venstreback, Brian Hamalainen, fortæller til Indkast.dk, at Lyngby mangler en hel del, men at hans erfaring kan hjælpe holdet på sigt.

Ritzau Scanpix
Ritzau Scanpix

Det var en skuffet Brian Hamalainen, som Indkast.dk snakkede med efter nederlaget til FC Nordsjælland. Han udgik med en lyskeskade i 1. halvleg, og venstrebacken er i tvivl om, hvor alvorlig skaden er.

- Nu må jeg lige vente med at se, til musklen er kølet af, så kan jeg få en fornemmelse af det. Lidt tid inden, at jeg blev skadet, kunne jeg mærke, at lysken begyndte at stramme lidt op og efter en ufarlig aflevering, begyndte jeg at mærke noget små niveri. Så nu må jeg se, hvor alvorlig skaden er.

Fra bænken kunne Hamalainen se til, hvordan FC Nordsjælland skruede tempoet op i 2. halvleg og vendte et truende nederlag på 0-1 til en storsejr på 4-1. Hamalainen indrømmer dog også, at Lyngby mangler en del, hvis de skal kunne spille lige op mod FC Nordsjælland gennem et helt opgør.

- Vi mangler en hel del. Vi er heldige, at vi fører efter 1. halvleg. Helt grundlæggende skal vi blive bedre til at spille, og i dag møder vi så også et af de bedre spillende hold, og det var ikke godt nok.

- Vi var heller ikke for skarpe i defensiven, hvor vi var for passive og bakkede af i duellerne, og så bliver det svært. Vi skal være ærgerlige og sure, men i morgen skal vi holde hovedet højt og tage arbejdshandskerne på, fortalte Brian Hamalainen.

Brian Hamalainen er vendt tilbage efter ni år i udlandet, hvor han har repræsenteret Zulte Waregem og KRC Genk i Belgien og Dynamo Dresden i Tyskland. Under hans ophold i Tyskland var han en del af nedrykningskampen i 2. Bundesliga.

Det endte med en nedrykning til 3. Liga, og selvom det ikke var sjovt for Hamalainen at prøve, så kan erfaringen hjælpe Lyngbys kamp for overlevelse i denne sæson.

- Jeg skal bidrage med noget erfaring og ro. Det kan være hektisk i en kamp, hvor vi spiller mod et godt hold, så her skal jeg bidrage med min erfaring. Og så skal jeg bidrage med noget godt defensiv og hen af vejen noget offensivt.

- Min sidste sæson i Dresden, og faktisk også sæsonen inden, var det ikke nemt, så jeg har ligesom prøvet en helt masse nedture og svære situationer. Det er klart, at jeg på en eller anden måde skal give det videre til drengene i denne sæson, udtalte Brian Hamalainen til Indkast.dk.

Lyngbys næste chance for point er på søndag, når de møder Sønderjyske. De kommende dage må vise, hvorvidt klubben må undvære Brian Hamalainen, hvis lyskeskaden viser sig at være alvorlig.

Mere om kampen

Mere om holdene

Mere om Brian Hamalainen

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik