U. Jenssen (50), K. Sulemana (54), M. Andersen (76), K. Sulemana (80)
K. Jørgensen (40)
Raymund Nelausen

FC Nordsjælland smadrede Lyngby trods VAR-kendelse

Der var lokalopgør i Farum, da FC Nordsjælland og Lyngby tørnede sammen. Her fik VAR en indflydelse på kampen, men det var Kamal-Deen Sulemana, som stjal overskrifterne med endnu en flot præstation.
FC Nordsjælland mødte her til aften Lyngby, og det var hjemmeholdet, som kom bedst fra start. De fik et frispark tæt på Lyngbys felt, hvor Ulrik Jenssen slog bolden i feltet. Her kom Mohammed Diomande først på den, men en hurtig reaktion fra Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet stoppede dog den jubel, som nærmest allerede var startet på Right To Dream Park, da Diomande ramte bolden.

FC Nordsjælland fortsatte deres pres og trykkede gæsterne langt tilbage på egen banehalvdel. Lyngbys eneste våben i denne periode var omstillingerne og lange bolde, men de formåede ikke at få et ordentligt slutprodukt. Men lige pludselig begyndte Lyngby at spille flot offensiv fodbold.

Her bevarede Lyngby-spillerne roen og spillede uden om FC Nordsjælland. Med hurtige afleveringer helt nede fra Mikkelsen i målet endte det med en stor chance til Emil Nielsen i den anden ende, hvor han blot skulle prikke bolden i mål. Dette lykkedes dog ikke, og bolden gik i stedet ud til et hjørnespark, da en Nordsjælland-spiller kom i vejen.

Det så længe ud til, at 1. halvleg ville ende målløs, men så kom VAR i fokus. Kort tid før pausen fik Lyngby et frispark, som Kasper Jørgensen kom først på i flere opgange. Det første forsøg reddede Peter Vindahl inde på stregen, og det lignede også, at målmanden reddede returen fra Jørgensen. Efterfølgende fik dommer Michael Tykgaard en besked i øret vedrørende et check om, hvorvidt bolden faktisk havde passeret stregen ved Jørgensens andet forsøg.

Der var fuldkommen stille på Right To Dream Park, mens Tykgaard afventede sine kollegers ordre, og de få FC Nordsjælland-fans fik ikke gode nyheder. VAR viste, at bolden havde passeret stregen, og dermed var det gæsterne fra Lyngby, som bragte sig i front. Det var også resultatet ved pausen.

Den stilling varede ikke længe i 2. halvleg. Der var kun spillet fire minutter, da FC Nordsjælland fik et hjørnespark. Bolden blev sparket mod forreste stolpe, hvor Ulrik Jenssen havde timet sit løb helt perfekt, og forsvarsspilleren udlignede for hjemmeholdet. Den helt rigtige start for FC Nordsjælland, som nu jagtede de tre point.

Kamal-Deen Sulemana havde været anonym gennem første del af kampen, men han kom flyvende ud til 2. halvleg. Efter 54 minutter driblede han direkte mod Lyngbys mål, og her var Sulemana iskold. Her sparkede han bolden stensikkert i mål, og kampen var nu vendt fra 0-1 til 2-1 på få minutter. FC Nordsjælland hævede tempoet og ændrede fuldstændig kampen.

Lyngby havde svært ved at kunne følge med FC Nordsjællands hurtige kombinationsspil, og med 15 minutter tilbage af kampen afgjorde hjemmeholdet da også kampen. Her kunne Magnus Kofod Andersen sætte sidste fod på endnu et flot opspil af hjemmeholdet og gøre det til 3-1.

Kamal-Deen Sulemana var dog ikke færdig med at imponere. Efter 80 minutter spillet lavede han kampens detalje, da han fra kanten af feltet skurede bolden helt op i det ene hjørne. Et fantastisk mål af Sulemana, som viste, hvorfor han regnes som en af Superligaens helt store profiler. Scoringen til 4-1 var også kampens sidste, og dermed vandt FC Nordsjælland over Lyngby.