Barcelona - Napoli

Europa: Champions League
Barcelona C. Lenglet (10), L. Messi (23), L. Suárez (Str. 45)
Camp NouFuld tid3-1
Napoli L. Insigne (Str. 45)
OptaktLineup

Barcelona videre efter VAR-fokus på Camp Nou

Af Kasper Duelund Jensen

VAR viste sig både fra sin værste og bedste side under lørdagens Champions League-brag mellem Barcelona og Napoli.

Article image
Ritzau-Scanpix

Champions League er for alvor tilbage, og der blev i den forbindelse spillet et medrivende returopgør på Camp Nou i ottendedelsfinalerne mellem Barcelona og Napoli - ikke mindst takket være VAR.

Napoli var nødsaget til at komme frem ad banen, da det var hjemmeholdet, som stod med det bedste udgangspunkt efter 1-1-resultatet fra det første opgør før corona-pausen. Gæsterne lagde da også udmærket fra land, hvilket betød, at Dries Mertens efter kun to minutter på uret var tæt på at få netmaskerne til at blafre. Stolpen stod dog i vejen for den 33-årige belgier.

Afbrænderen fra Mertens viste sig at blive dyr for Napoli, der kort efter kom bagud på en - i første omgang - flot hovedstødscoring fra Clement Lenglet. De efterfølgende billeder viste dog, at franskmanden forinden havde skaffet sig selv den fornødne plads i feltet med et kriminelt skub på Diego Demme. Det opfangede hverken dommeren eller VAR i situationen, hvorfor scoringen fik lov til at stå.

Scoringen gav et tydeligt boost til Barcelona, der udnyttede dette til at levere yderligere tre scoringer. Hjemmeholdet måtte dog se den anden af disse blive annulleret af VAR for hånd på bolden af Lionel Messi. Denne gang var VAR heldigvis vågen, og tilmed med den korrekte kendelse.

VAR-kendelsen formåede at holde live i gæsternes spinkle drøm om et comeback. Den kom på nippet til pausen en anelse tættere på virkelighed, da Lorenzo Insigne var sikkerheden selv på et straffespark begået af Ivan Rakitic.

I anden halvleg forsøgte Napoli-spillerne deres bedste for at fremtvinge endnu en scoring, som kunne give en spændende afslutning på kampen. Tættest herpå kom Arkadiusz Milik i det 81. minut, men polakken fik sin scoring annulleret for offside.

Det hele endte derfor med en 3-1-sejr til Barcelona, der er videre til kvartfinalerne i Champions League med sammenlagt 4-2.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik