Fodbold nyheder

Rangnick ville ikke føle Milan-skifte retfærdigt

Af Stefan Lindahl

Ralf Rangnick, som i lang tid var kædet sammen med et skifte til AC Milan, ville ikke føle det retfærdigt, hvis han havde overtaget roret i klubben.

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter AC Milans sejr i 35.-Serie A-spillerunde ude imod Sassuolo, meddelte klubben, at man havde besluttet, at Stefano Pioli, som kom ind som træner i primo oktober, da den mislykkede Marco Giampaolo blev smidt på porten efter få måneder i klubben, ville få en kontrakt med Milan frem til sommeren 2022. Det betød samtidig, at Ralf Rangnick fra RB Leipzig, som skulle træde ind i en managerrolle i klubben pludselig ikke blev aktuel alligevel, selvom forhandlingerne havde været undervejs meget længe med tyskeren.

Planen med Rangnick var ellers klar. Tyskeren skulle overtage Piolis trænerplads, og samtidig have total kontrol over de tekniske områder, hvorfor også klub-ikonet Paolo Maldini, som fortsat er direktør i Milano-klubben, var på vej ud. Milan skulle spille og være på Rangnicks måde, som skulle forsøge at gøre AC Milan til en italiensk RB Leipzig-projekt.

Nu har Rangnick selv fortalt om situationen til Süddeutsche Zeitung:

- Milan har gjort det rigtig godt efter genstarten af turneringen med ni sejre og tre uafgjorte kampe (i Serie A, red.). Det er fuldstændig ligegyldigt, hvilket perspektiv man ser det fra, uanset om det er fra mit eller klubbens, havde det ikke været retfærdigt.

- Hvis jeg sætter mig selv i Milan-tilhængernes sted, så er det ligemeget, om det er som træner, sportsdirektør eller spiller, så ville jeg ikke forstå, hvorfor Milan ville ændre alt efter en sådan periode.

Som Rangnick påpeger var AC Milan efter genstarten og frem til Serie A’s afslutning rigtig gode. Milan var det eneste hold i Serie A-tabellen, som ikke tabte en kamp. Derudover er de det hold i Europas top 5-ligaer, som har scoret flest mål siden genstarten med 39. Klubben skal også ud i den kontinentale turnering Europa League igen i næste sæson grundet resultatet af den nyligt afsluttede sæson, som gav en 6.-plads. Europæisk deltagelse virkede omkring årsskiftet som en utopisk drøm for Milan, der var i dyb krise i første del af sæsonen, som man afsluttede med en 0-5-afklapsning på udebane imod Atalanta.

Mere om Milan

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik