FC København - Başakşehir

Europa: Europa League
FC København J. Wind (4), J. Wind (Str. 52), R. Falk (62)
ParkenFuld tid3-0
Başakşehir
LineupReferat

Bekræftet:
FCK-Basaksehir uden tilskuere

Af Nicolai Christensen

Returkampen af Europa League-ottendedelsfinalen mellem FCK og Istanbul Basaksehir bliver uden tilskuere.

Article image

Det er her til morgen af FC København blevet bekræftet, at der ikke kommer til at være tilskuere på stadion til returkampen mellem FCK og Istantul Basaksehir.

- Vi har gentagne gange bedt UEFA om en afklaring, så vi havde tid til de nødvendige forberedelser, men vi er kun blevet mødt af standardsvar, og vi er nu nødt til at planlægge med, at der ikke kommer tilskuere, skriver FCK.

Lars Bo Jeppesen, direktør i FCK, vækker en stor undren over beslutningen, og kan ikke forstå valget.

- Vi er meget skuffede over, at UEFA ikke har fundet det relevant at behandle vores sag.

- Vi har hele tiden haft et stærkt ønske om, at vi kunne dele den store og historiske kamp med vores fans og partnere.

- Vi har stor respekt for Covid-19 situationen, men vi har bevist, at vi er i stand til at håndtere kampe på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, så vi stiller os uforstående over, at vi ikke har kunne få et klart svar og en saglig begrundelse fra UEFA trods vores gentagne henvendelser og de danske myndigheders retningslinjer, der tillader tilskuere til kampe, lyder det fra Lars Bo Jeppesen.

FCK´s norske-manager, Ståle Solbakken, er heller ikke helt tilfreds, og mener, at det er sportsligt uretfærdigt for københavnerne.

- Sportsligt synes vi, at det er en uretfærdig måde at afvikle de to kampe på.

- I Tyrkiet tillod myndighederne tilskuere, og vi stillede op til kampen under et kæmpe pres for spillerne og klubben til trods for, at det stred direkte mod vores egen overbevisning.

- I Danmark tillader man på nuværende tidspunkt også tilskuere, men her vil UEFA end ikke behandle sagen og udvise os den respekt, vi viste i Tyrkiet ved at spille. Det er i mine øjne håbløst håndteret fra UEFAs side, og det giver en sportslig urimelig fordeling over de to kampe uden en fornuftig begrundelse, lyder det fra Ståle Solbakken.

Returkampen mellem FCK og Istanbul Basaksehir bliver spillet d. 5. august i Telia Parken, hvor FCK skal forsøge at rette op på deres 0-1-nederlag.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik